Samfund

Rekordbeløb er indsamlet til årets julehjælp

Igen i år får mange familier julehjælp takket være danskernes lyst til at gribe til lommerne og give et bidrag til børnefamilier, der ikke kan få pengene til at slå til i højtiden.

I alt er der blevet indsamlet 7,15 millioner kroner til Dansk Folkehjælp, der formidler julehjælp. Det er sket i samarbejde med Ekstra Bladet, og det indsamlede beløb går til 5000 familier, der vil modtage hjælp til mad og gaver.

Dermed bliver 100 flere familier hjulpet sammenlignet med 2013, hvor der blev indsamlet syv millioner kroner.

- Flere års fokus på julehjælp betyder, at danskere og virksomheder i Danmark er meget bevidste om, at mange har brug for hjælp til at holde jul, udtaler generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, i en pressemeddelelse.

De udsatte familier modtager en julepakke bestående af kolonialvarer og to gavekort til julegaver på hver 500 kroner.

- Virksomhederne har i år været særligt villige til yde deres bidrag. Julehjælpsindsamlingen er ikke en konkurrence, der handler om at slå rekorder, men jeg glæder mig naturligvis over, at vi i år kan give rekordmange mennesker hjælp og være med til at afhjælpe fattigdom og afsavn for flere, siger generalsekretæren.

Den 3. december samlede en række erhvervsledere og sportsstjerner. På blot en time ringede de tilsammen næsten fire millioner kroner ind til julehjælpen, hvor også private bidragydere i år har været gavmilde.

Alle, der modtager julehjælp, har ansøgt og er blevet indstillet af socialforvaltningen i deres kommune, og uddelingen af julehjælp foregår mellem den 16. og den 22. december.