Samfund

Skovrider: Det må have været en meget stor hund

Det var ikke en ulv, men en hund, der skamferede et rådyr i Dyrehaven ved København tidligere på ugen. Det har en dna-test nu fastslået.

Men at den hund, der har slået dådyrkalven ihjel, er stor, er der ingen tvivl om, siger skovrider Hans Henrik Christensen til TV 2 News.

Det understreger vigtigheden af at de firbenede venner skal holdes i snor, når de går i naturen. I Dyrehaven i særdeleshed, fordi der er rigtigt mange hjorte, og selv en lille hund har et jagtinstinkt, som pludselig kan blive tændt, siger han og fortsætter:

- Det er klart, at det at dræbe en så stor hjort, som vi her har med at gøre, det kræver en rigtig stor hund.

En glubsk hund er farligere end en ulv

På trods af, at der ikke er en ulv på færde, mener skovrideren alligevel, at man skal være opmærksom, når man færdes i Dyrehaven.

- En glubsk hund anser vi for langt mere farlig for mennesker end en ulv. Derfor skal man stadig færdes med forsigtighed, og man skal bestemt ikke gå hen til løsgående hunde, siger han.

Og hundelufterne skal også passe på deres firbenede venner. Hvis Naturstyrelsen finder den glubske hund, der har maltrakteret dådyret, så bliver den skudt.

- Det er ikke for sjov, at folk skal have deres hunde i snor. Og ser vi en stor løs hund herinde, så bliver den skudt, siger Hans Henrik Christensen.