Samfund

Fra Fyn til Norge: Louises flaskepost dukket op efter 18 år

Den 23. juli 1996 sendte 10-årige Louise en flaskepost fra moster Betty og Arnes sommerhus i Nørre Åby på Fyn. Knap 18 år senere og 700 kilometer væk er flaske med post dukket op - i Våler i Norge. Fundet af lokale Arvid Lie i foråret 2014. Hans datter Anne Marthe Lie og hendes danske udvekslingsveninde Randi Rønnov lagde i går historien om flaskeposten på Facebook og efter godt 6000 delinger, har de nu fundet frem til Louise som i dag er 28 år gammel.

- Det er jo helt vildt. Jeg husker tydeligt, da jeg sendte flasken af sted som 10-årig. Jeg havde fundet flasken på en vandretur med min mor og tænkte med det samme, at den skulle sendes som flaskepost. Da jeg smed flasken i vandet, sagde jeg til min mor, at måske ville en rigtig prins en dag finde den, fortæller Louise Marie Kofod til tv2.dk.

- De første par år efter, var jeg meget optaget af, hvordan det var gået med flasken, men der var ingen, der ringede. Med årene mistede jeg interessen. Og så sker der pludselig det her. Det er jo lige før, at man får lyst til at tage til Norge og se det sted, hvor den dukkede op – og hilse på ham, der har fundet den. Jeg er i løbende kontakt med hans datter og danske veninde, og de har lovet, at jeg får brevet igen. Tænk en rejse, det har været ude på. Det bliver vildt, at stå med det i hånden igen, lyder det fra Louise Marie Kofod.

Norske Anne Marthe Lie, fortæller, at hendes far ofte går ture langs vandet om foråret, da der ofte dukker spændende ting frem, når isen smelter. Flaskeposten fandt han efter en forårsstorm, hvor den var skyllet op på bredden.

Randi Rønnov, som i går delte historien på Facebook, er taknemmelig for den store interesse og de mange delinger, der førte til, at Louise blev fundet så mange år efter.

- Vi havde aldrig regnet med, at det ville gribe sådan om sig på Facebook, selv om det selvfølgelig er en helt vild historie. Nu har vi fundet Louise og det vil vi gerne takke alle for, siger Randi Rønnov til tv2.dk.

¨