Samfund

Far og femårig datter smidt korporligt ud af svømmehal

Finn Bærendorffs ugentlige tur i svømmehallen i Rødding med sin femårige datter udviklede sig søndag dramatisk, da han efter uoverensstemmelser med bademesteren blev korporligt smidt ud og efterfølgende idømt et halvt års karantæne.

- Vi leger i vandet, da bademesteren pludselig råber meget højt henvendt til min datter: ”Kan du så holde op med det der.” Jeg aner ikke, hvad han mener og er meget chokeret. Han kommer hen imod os og råber højt og gentagne gange, at hun skal lade være med at bide i svømmepølsen. Jeg siger til, ham at jeg ikke har set det. Samtidig fortæller jeg ham, at jeg synes, at han er fræk og provokerende over for mig og min datter, siger 69-årige Finn Bærendorff til tv2.dk.

Bademesteren tilkalder sin overordnede, der efter en kort gennemgang af sagen, vælger at bakke op om sin bademester, der nu vil have Finn Bærendorff og datteren smidt ud.

- Det nægter jeg imidlertid, da jeg synes, det er på dybt usagligt grundlag. Vi leger videre i svømmehallen i en lille times tid. Stemningen er ikke god, men der er ingen sammenstød. På et tidspunkt siger min datter, at hun ikke vil bade mere, men på vej ud hopper hun igen i bassinet, og det får nu bademesteren til at se sort. Først griber han fat i mig og smider mig i vandet. Da jeg kommer op til overfladen, ser jeg, at de er ved at føre min datter ud af hallen i et armgreb, fortæller Finn Bærendorff.

Bademesteren har nu allieret sig med en yngre ansat i svømmehallen og sammen får de hevet Finn Bærendorff op af bassinet.

- De tager fat hårdt i mine arme og klasker mig op mod et vindfang. Bademesteren truer mig bl.a. med en blodtud, mens jeg stædigt holder fast i, at jeg synes, at han overreagerer og er fræk og provokerende. Da jeg kommer hjem har jeg blodansamlinger på begge arme og bløder fra forskellige rifter, fortæller Finn Bærendorff.

Han skriver samme aften en klage på seks sider, som han sender til svømmehallens bestyrelse. Den bliver behandlet på et møde onsdag aften, hvor bestyrelsen bakker 100 procent op om bademesteren. Samtidig beslutter bestyrelsen, at straffe Finn Bærendorff med seks måneders karantæne fra svømmehallen.

Finn Bærendorff har efter bestyrelsens afgørelse meldt bademesteren til politiet for vold.

Det har her til aften ikke været muligt at få en kommentar fra svømmehallens bestyrelse, men til jv.dk siger formand Ole Christensen:

- Når Finn Bærendorff ikke har rettet sig efter bademesterens anvisninger, bliver vi nødt til at bakke vores bademester op.