Samfund

Hotelindkvartering af flygtninge koster kommuner kassen

38 flygtninge har fået opholdstilladelse og er kommet i integrationsforløb i Hillerød Kommune. De kommer til at koste den nordsjællandske kommune dyrt. Kommunen har ikke andre indkvarteringsmuligheder end at give dem husly på flere af kommunens hoteller. Kommunen forventer, det vil koster 800.000 kroner alene her i december. Det skriver Berlingske.

Hotel Hillerød er et af de hoteller, der kommer til at have flygtningene boende. 

Problematisk løsning

Hillerøds borgmester, Dorte Meldgaard (K), beklager den dyre indkvartering. Den er både problematisk for kommunens økonomi og for integrationen.

- Årsagen er til det er, at vi mangler billige boliger helt generelt i Hillerød Kommune. Det er noget, vi arbejder med at løse nu, og så er der jo sket det, at der er krig i verden. Vi tager gerne imod de flygtninge, der kommer. Men der er bare kommet rigtigt mange flere, end vi troede i starten af året, siger hun.

Hillerød Kommune er ikke alene om at være nødsaget til at give flygtninge husly på hoteller.

27 på hotel i Helsingør

I Helsingør Kommune bor 27 ud af de indtil videre 63 ankomne flygtning på hotel. Den samlede hotelregning for Helsingør Kommune er omkring en halv million kroner for i 2014.

- Vi har ikke bare velegnede boliger stående ledige rundt omkring i kommunen, og da slet ikke forhold til det aktuelle behov. Men det holder ikke med et hotelværelse. Man skal have en bolig, så man kan etablere sig og komme i gang i samfundet, siger borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K).

I Hillerød Kommune arbejder de nu på at løse udfordringen fremadrettet.

- Vi er i gang med at finde nogle midlertidige billige boliger, sådan så flygtninge ikke skal indkvarteres på hotel. Så skal vi huske i vores fremtidige byplanlægning, at vi også skal have billige boliger, så man kan bo her permanent, siger Dorte Meldgaard.

Flygtninge på hoteller

  • Helsingør: 27
  • Hillerød: 38
  • Hørsholm: 17
  • Egedal: 4
  • Frederikssund (på kro): 11
  • Tårnby: 8-9
  • Kilde: Berlingske