Samfund

Forventer 12.000 flygtninge skal integreres i stedet for 4000

 Udlændingestyrelsen forventer, at 12.000 flygtninge får ophold og skal overgå til integration i kommunerne i 2015. Hidtil lød forventningen på, at 4000 flygtninge skulle integreres rundt om i landet til næste år.

Opjusteringen kommer som følge af et forventet antal asylansøgere på 20.000 personer.

 - På den baggrund har udlændingemyndighederne opjusteret forventningen for antal tilladelser på asylområdet. Samlet set medfører dette en forventning om, at antallet af tilladelser på asylområdet udgør i størrelsesordenen 12.000 personer, skriver Udlændingestyrelsen.

 Tallene understreger, at der er behov for regeringens stramning på asylområdet, mener formanden for Folketingets retsudvalg Troels Ravn (S).

 - Det, vi oplever, er det højeste antal asylansøgere i mere end 30 år. Vi står over for en stor udfordring. Mellemøsten står i brand, og vi har det største antal flygtninge siden Anden Verdenskrig, skriver han i mail til Ritzau.

 - Danmark tager et stort ansvar og viser medmenneskelighed ved selvfølgelig at hjælpe i verdens brændpunkter, men vi skal samtidig være realister, fordi Danmark er et lille land, der også skal kunne håndtere integrationen, lyder det.

 Det er en stigning i antallet af asylansøgere i sensommeren, der gør, at Udlændingestyrelsen skruer op for antallet af flygtninge, som overgår til kommunerne.

 I år forventer styrelsen, at cirka 6000 flygtninge vil overgå til integration og "boligplaceres" i kommunerne.

 - Tallene understreger, at der er behov for regeringens lovforslag. Det vi oplever, er det højeste antal asylansøgere i mere end 30 år. Vi står over for en stor udfordring. Mellemøsten står i brand, og vi har det største antal flygtninge siden 2. verdenskrig, siger Formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Troels Ravn (S).

- Danmark tager et stort ansvar og viser medmenneskelighed ved selvfølgelig at hjælpe i verdens brændpunkter, men vi skal samtidig være realister, fordi Danmark er et lille land, der også skal kunne håndtere integrationen. Det er den balance, som regeringen er optaget af at finde i asylpolitikken. Og det er også den balance, lovforslaget er udtryk for.

 - Det bedste man som parti i Folketinget kan gøre lige nu, hvis man altså vil bidrage til at sikre en asylpolitik i balance, det er at parkere symbolpolitikken, og stemme for regeringens lovforslag, siger Troels Ravn i en skriftlig kommentar.

Regeringen er klar til at hjælpe kommunerne med at håndtere den forventede tredobling af antallet af flygtninge, som får ophold i Danmark i 2015, understreger integrations- og socialminister Manu Sareen (R) overfor Ritzau.

- Virkeligheden er, at situationen på lang sigt er dybt afhængig af, hvilke beslutninger man tager nu. Derfor skal de være kloge, langtidsholdbare og brugbare for kommunerne. Og det kommer de også til at være, siger  Manu Sareen.