Borgmestre: Vi kan ikke finde boliger til tusindvis af nye flygtninge

En række borgmestre slår alarm, efter det i dag er kommet frem, at de næste år skal modtage mindst 12.000 flygtninge.

- Vi får virkelig problemer, siger eksempelvis Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen. I hans kommune har man allerede 17 flygtninge boende på kro, fordi man ikke har boliger til dem – og det bliver ikke lettere næste år.

Flygtningestrømmen har ikke været større i verden siden Anden Verdenskrig.  Kommunerne skal finde boliger, tilbyde sprogundervisning og integrere de mange udlændinge på et tidspunkt, hvor de i forvejen kæmper med den flygtningeopgave, de allerede har.

Integrationsminister Manu Sareen lover da også, at kommunerne vil få hjælp fra staten til at løfte opgaven:

-Der følger penge med. Også nogle penge, der skal bruges til at konvertere eksisterende boliger, som for eksempel nedlagte skoler eller højskoler, som kan laves om til boliger. Vi giver ikke op overfor denne udfordring, siger Manu Sareen.

Udlændingestyrelsen tredoblede i dag prognosen for, hvor mange flygtninge der kommer til Danmark næste år til 12.000. det er, som man kan se på grafen ovenfor, en voldsom stigning og det markant højeste tal i ti år.

Det er endnu ikke besluttet, hvordan de mange nye flygtninge skal fordeles i kommunerne. Det er foreløbig kun besluttet, hvordan de skal fordeles mellem landets fem regioner (se grafen nedenfor): Region Midtjylland og Region Syd skal modtage flest, efterfulgt af Region Sjælland, Region Nordjylland og Region Hovedstaden.