Rejsekortet: En hurtig bustur koster 15 kroner ekstra

Hvis busturen tager længere tid, så er det billigere. Sådan lyder en af de mange historier om det omstridte rejsekort, der er kommet frem i dag.

Hvis busturen tager længere tid, så er det billigere.

Sådan lyder en af de mange historier om det omstridte rejsekort, der er kommet frem i dag.

Det er Kamille Borbjerg fra Fredericia, der bringer den historie frem. Hun brugte bussen, når hun skulle til kiropraktor en gang om ugen

Hun har oplevet, at hvis hun skynder sig hjem – og når en tidligere bus end den planlagte – så stiger prisen fra 25 kroner til 40 kroner. Det er nemlig dyrere, hvis der går mindre end en halv time mellem seneste tjek-ud og næste tjek-ind.

- Jeg synes det er irriterende. Det kunne være gjort bedre, siger hun.

Hvis hun skal spare de 15 kroner, så skal hun vente 25 minutter ekstra til den næste bus hjem. Hun har valgt den radikale løsning at droppe den kollektive trafik og låne sin fars bil i stedet for, når hun skal til kiropraktoren.

Transportminister Magnus Heunicke har ingen god forklaring på Kamille Borbjergs eksempel:

- Helt ærligt, det lyder lidt gak-gak. Rejsekortet er jo købt ind for at gøre det nemmere og smartere og også billigere at tage den kollektive trafik. Det her er i hvert fald hverken smartere eller billigere, siger han.