Samfund

Pendlere: Rejsekort-problemer tvinger os over i andre løsninger

500 klager om dagen, en lind strøm af dummebøder, samt rejsende, der får bøder, selvom de har checket ud.

Der er fortsat masser af problemer for det udskældte rejekort, og derfor er der tirsdag møde i Folketingets transportudvalg, hvor transportminister Magnus Heunicke sammen med direktøren for Rejsekort A/S skal forklare, hvordan det går med at få løst de mange problemer, der har været med rejsekortet.

Danny Pedersen, der er talsmand for pendlerne mellem Roskilde og København, mener, at der på tirsdagens møde er rigeligt at tage fat på.

- For os er det største problem, at vi ikke rigtig kan bruge rejsekortet overhovedet, for det, der hedder fastprisabonnement, som skulle træde i kraft på rejsekortet, og som skulle gøre det attraktivt for os pendlere at bruge det, det er ikke trådt i kraft endnu, siger Danny Pedersen til TV 2 News.

De pendlere, han repræsenterer, er dermed tvunget til at benytte sig af periodekortene og kan kun bruge rejsekortet, når de rejser uden for den normale pendlerrute.

Danny Pedersen håber, at transportministeren på mødet vil bede de seks trafikselskaber, der ejer rejsekortet, om at blive bedre til at samarbejde.

- For ifølge rejsekortet er det trafikselskaberne selv, der skal finde ud af det sammen for at give os de her tilbud, siger Danny Pedersen.

Han er dog ikke alt for optimistisk.

- Vi håber jo ikke, det ender som en ny IC4-skandale, men det trækker ud, og der kommer heller ikke så mange svar fra trafikselskaberne. Så lige nu kan vi ikke gøre andet end at vente.

Problemer med rejsekortet

Op mod 500 klager om dagen

Bare mellem juli og september har rejsekortets kundeservice modtaget 43.475 klager. Det svarer til godt 500 klager om dagen.

For mange dummebøder

Mellem januar og november har over 2600 om dagen modtaget de såkaldte dummebøder, fordi de har glemt at checke ud fra deres rejser.

Bøder selvom rejsende har checket ud

I enkelte tilfælde har rejsende fået bøder, selvom de faktisk er checket ud.

Rejsekortet fra januar 2011 til oktober 2014:

Omsætning: 2,806 mia. kroner.

Udstedte rejsekort: 980.950

Rejser i alt: 82,4 mio. kroner.

Rejsekortet ejes af seks forskellige trafikselskaber:

DSB: 50,5 procent Movia: 32 procent Metroselskabet: Otte procent Sydtrafik: 4,5 procent Nordjyllands Trafikselskab: 4,5 procent Midttrafik: Under en procent.