Samfund

Glemmer at tjekke ud: 816.000 Rejsekort-bøder i år

Tusinder af danskere glemmer hver dag at tjekke ud, efter de har betalt deres tur med offentlige transportmidler med et rejsekort.

Helt præcis er det sket 816.000 gange fra 1. januar til 9. november i år at danskere har glemt at lade kortet sige farvel til bus, tog eller metro. Det viser tal, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Tallene svarer til, at 2607 rejsende hver dag glemmer udtjekningen.

Glemmer du at tjekke ud med rejsekortet, trækkes der 50 kroner fra din konto.

For de glemsomme rejsende er det ikke kun "bøden", der kan være et problem. Glemmer du at tjekke ud flere gange, risikerer du nemlig at dit Rejsekort bliver spærret og du får karantæne fra betalingsmidlet i et år.

- De fleste kunder er tilfredse, for rejsekort-systemet med tjek-ind, tjek.ind, tjek-ud er utvivlsomt den letteste måde at have billet til den kollektive trafik på, siger direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten til Ekstra Bladet.

Han påpeger, at 98,02 procent af de rejsende tjekker korrekt ud.

I 2013 var det samlede antal manglende tjek-ud 614.000.