Samfund

Torbjørn rejser jorden rundt for 100 kroner om dagen: Det bedste år i mit liv

Jorden rundt med besøg i 203 lande uden at gå ombord i et fly og for 100 kroner om dagen. Sådan lyder den rejse den 35-årige dansker Torbjørn C. Pedersen, begyndte på for godt et år siden - den 10. oktober sidste år. Nu kan danskeren sætte flueben ved 65 af de 203 lande.

- Nu har jeg været væk hjemmefra i mere end et år. Jeg har besøgt 65 lande og har 138 lande igen. Jeg er dybest set rørt over at opleve på egen krop, hvor anderledes verden er fra hvad jeg var begyndt at tro. Folk rækker ud, viser interesse for hvem den fremmede er, er nysgerrige, hjælpsomme, venlige og alt hvad man turde håbe på. Det har været universalt i 65 lande nu, siger Torbjørn C. Pedersen, som tv2.dk har været i kontakt med via mail fra St. Vincent og Grenadinerne, der er en del af de små antiller i Caribien.

Historien om den 35-årige danskers rejse er også nået til USA, hvor Torbjørn C. Pedersen er blevet interviewet af det store amerikanske tv-selskab ABC News, der blandt andet gerne ville høre om hans farligste oplevelser. Han siger at hans to farligste oplevelser indtil nu været at gå gennem en "meget skummel del af Panama City" og en sejltur fra Venezuela til Trinidad & Tobago.

- Vi gjorde det i en lille åben båd uden sikkerhedsudstyr. Og jeg kendte ikke de andre to mænd særligt godt men jeg stolede på dem alligevel. Det gik som det skulle og der var ingen problemer. Set i bakspejlet var det måske ikke særlig smart. Men det var et eventyr, siger Torbjørn C. Pedersen til ABC News.

Overfor tv2.dk indrømmer Torbjørn C. Pedersen, at han har haft svært ved at holde budgettet på 100 kroner om dagen - men han siger det går godt med at få pengene til at slå til..

- Det går over forventning med budgettet. De kr 100/dag er ment som et overordnet gennemsnit for rejsen. Det er ikke et loft og der har været mange lande hvor kr 100 om dagen ikke har været realistisk. Men omvendt har jeg de fleste af de dyre lande bag mig og over de kommende år tror jeg at mit gennemsnit kommer længere og længere ned. Jeg ligger måske på et overordnet gennemsnit på omkring kr 190-200 om dagen, siger Torbjørn C. Pedersen til tv2.dk.

Han indrømmer, at det ikke været nogen let rejse.

- Det har været en interessant rejse så vidt. Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale nogen at gøre hvad jeg gør. Jeg ville måske udfordre nogen til at prøve men det er langt fra ren fornøjelse at rejse til så mange destinationer på så kort tid. Det står også i modsætning til hvad jeg selv står for. Jeg mener at man har meget mere ud af at bruge lang tid nogle få steder end lidt tid på mange. Det har været hårdt arbejde og jeg føler mig ikke som en "backpacker" - ikke mere end hvad en bjergbestiger på Everest gør med sin rygsæk. Jeg har tabt mig, jeg har været syg og jeg er ofte udmattet eller træt, siger Torbjørn C. Pedersen.

Men trods trængslerne mener Torbjørn C. Pedersen, at det har været det hele værd.

- Jeg har mødt flere mennesker på et år end jeg turde håbe på og jeg har skabt mig flere venner end jeg turde drømme om. Det seneste år har på trods af alt måske været det bedste i mit liv, siger Torbjørn C. Pedersen.

Tv2.dk følger Torbjørn C. Pedersens rejse.