Total tavshed i en måned: Danmark rykker Tyrkiet i Hedegaard-sag

Knap en måned efter Danmark i et brev 20. oktober bad Tyrkiet om en redegørelse i sagen om Tyrkiets løsladelse af den formodede attentatmand bag drabsforsøget på Islam-kritikeren Lars Hedegaard i februar 2013, har det danske Udenrigsministerium nu ifølge Berlingskes oplysninger rykket Tyrkiet for svar via den danske ambassade i Ankara.

Ifølge Berlingske er rykkeren sendt, fordi der her knap en måned efter kravet blev sendt, ikke er kommet noget svar fra Tyrkiet.

- Det er ikke i orden. Det viser med stor tydelighed, at Tyrkiet ikke er indstillet på at svare, og jeg tvivler på vi nogensinde får svar i denne sag. Men det er helt uholdbart, at en nation, som gerne vil ind i EU, og som er medlem af NATO, ikke reagerer på vores henvendelser, siger Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), formand for Folketingets Retsudvalg, til Berlingske.

- Danmark er totalt til grin, når vi skal rykke for helt simple og basale ting. Når udenrigsminister Martin Lidegaard taler om, at vi skal bevare det gode forhold til Tyrkiet, så må jeg bare sige, at der ikke er noget godt forhold at bevare. Det viser det med al ønskelig tydelighed, når Tyrkiet ikke besvarer vores rykkere, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti (DF) til Berlingske.