Samfund

Seerflugt: TV 2's regioner har mistet halvdelen af deres seere

TV 2’s regioner har mistet mere end halvdelen af deres seere på bare 20 år. Den tidligere så populære udsendelse 19.30 har på landsplan mistet næsten 700.000 seere, fortæller Kulturen på NEWS.

På TV Syd, der strækker sig fra Horsens til Tønder, har man i særlig grad mærket seernes fravalg af den regionale hovedudsendelse

- Det er skidt med den udvikling, der er i gang, og det betyder også, at vi har en masse tiltag i gang for at dæmme op for den seerflugt, fortæller direktør for TV Syd, Betina Bendix, til Kulturen på NEWS

Og seerflugten er ikke til at tage fejl af, når man læser seertallene fra Gallup. I efteråret 1994 så knap 1,3 millioner danskere regionale nyheder fra én af TV 2-regionerne hver dag klokken 19.30. I 2004 så 874.000 med på landsplan og i dag 10 år senere ser kun 630.000 danskere i gennemsnit med på TV 2 Regionernes 19.30-udsendelser. Altså mindre end halvdelen på bare 20 år.

I dag satte TV 2 Lorry navn på deres kommende direktør, som fra årsskiftet skal få flere seere til hovedstadens regionale tv-kanal. Morten Kjær Pedersen hedder den nye chef, som Lorrys bestyrelsesformand Frede Jørgensen desuden forventer, skal vinde nye brugere på de sociale medier og Lorrys hjemmeside.

- Vi vil komme til at spille en større og større rolle på de sociale medier og på vores online-del, samtidig med at vi skal have en stabil seerskare, der ser flow-tv klokken 19.30. Så jeg er fortrøstningsfuld over for Lorrys rolle – også i fremtiden, hvor jeg er sikker på der også vil være regional flow-tv, siger Frede Jørgensen til Kulturen på NEWS.

Men de manglende seere kan ikke bare forklares med ændrede tv-vaner. Det erkender Betina Bendix, der siden hun kom til for to år siden, har ændret på TV Syds dna.

- Det som vi er i gang med og som vi skal blive bedre til på de regionale tv-stationer, er noget der er mere kritisk, dybdeborende og mere afdækkende, så det viser borgerne i landsdelen, at vi tager dem alvorligt. Vi vil gerne være vagthunden, selv om vi er en regional tv-station. Vi skal være mere journalistiske, siger Betina Bendix til Kulturen på NEWS.

Roger Buch er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har forsket i blandt andet i lokale medier. Og han regner ikke med, at de regionale tv-kanaler kan vinde seerne tilbage.

- Alle tv kanaler bløder i de her år, og det ser ikke som om, at de vil kunne hamle op med den teknologiske udvikling. Det vil være et kæmpe tab, hvis de regionale stationer ikke overlever, for det er efterhånden det sidste sted, hvor borgerne kan følge med i, hvad der sker i deres egen kommune, siger Roger Buch til Kulturen på NEWS.