Samfund

OW Bunker-direktør hyrer Nordisk Fjer-forsvarer

Nordjyske OW Bunkers kollaps, blot et halvt år efter de gik på børsen, sammenlignes allerede med Nordisk Fjer-skandalen. Nu trækkes der endnu en tråd til 90’ernes store erhvervsskandale.

OW Bunkers administrerende direktør Jim Pedersen har hyret den tidligere forsvarer for tekstilvirksomheden Nordisk Fjer, John Korsø Jensen, fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen som sin forsvarsadvokat. 

Igen bliver forsvarsadvokaten altså en central skikkelse i en Danmarkshistorisk erhvervsskandale.

- Jeg har haft en række drøftelser med Jim Pedersen i løbet af den sidste uges tid i forbindelse med hele den omtale, der har været af de problemkredse i OW Bunker, og givet ham det råd, at han ikke skal udtale sig til pressen på nuværende tidspunkt, da det ikke tjener noget formål, som jeg ser det, siger John Korsø Jensen til TV 2 Nyhederne.

Forsvarsadvokaten mener, at en række af de historier, der har været i pressen om Jim Pedersens rolle i forbindelse med konkursen, er forkerte. Men han ønsker ikke at udpege specifikke historier.

- En række af de ting, der fremgår om Jim Pedersens rolle, er ikke korrekte, siger John Korsø Jensen.

Kan du blive konkret?

- Nej det vil ikke for det ville være at pille enkeltheder ud af en masse ting, der er skrevet, og det bliver mere vildledning en vejledning, lyder svaret fra forsvarsadvokaten. 

Tror du det vil hjælpe dig at du har erfaring fra Nordisk Fjer?

- Det er umuligt at svare på.

John Korsø Jensen har også repræsenteret en række andre skandaleombruste erhvervspersonligheder i omfattende sager om økonomisk kriminalitet. Blandt andet var han forsvarer for Mogens Amdi Petersen under Tvind–sagen og Jan Bonde Nielsen i sagen om B&W–Gredana.