Samfund

Derfor er der lukket i Jysk i dag

Hvis du i dag søndag går i byen for at handle i en af landets mange Jysk-butikker, kommer du til at gå forgæves. Samtlige af kædens danske afdelinger holder nemlig lukket.

På butikkens hjemmeside oplyses det, at alle danske ansatte lørdag var til den årlige firma-julefrokost, og at de ansatte derfor har fået fri dagen derpå til at være sammen med familien eller pleje de mulige tømmermænd.

Den ekstra fridag til Jysk-medarbejderne falder i god jord hos Alexander Kjerulf, der er ekspert i arbejdsglæde. Han er stifter af ’Arbejdsglæde nu’ og har blandt andet skrevet bogen ”Happy Hour fra 8 til 16 – styrk arbejdsglæden og forkæl bundlinien”

- Jeg synes virkelig det er fantastisk, at Jysk belønner deres medarbejdere på den her måde. Det sender et signal om, at man værdsætter dem ved at give dem fri efter en stor fest og ofrer den omsætning, som virksomheden ville have fået, hvis de havde holdt åbent i dag, siger Alexander Kjerulf til tv2.dk.

Han påpeger, at det her tiltag kan være med til at højne glæden hos medarbejderne, og i det lange løb er det kun en gevinst for Jysk.

- I detailbranchen er det meget vigtigt at have glade og tilfredse medarbejdere, for det er med til at give kunderne en god oplevelse, og så kommer de igen. Og så viser forskning, at man i det lange løb forbedrer bundlinjen massivt ved at have glade medarbejdere. Igen, jeg synes det er fantastisk og Jysk bør have ros for at give deres medarbejdere noget af det mest værdifulde, vi har i dag, nemlig mere fritid, siger Alexander Kjerulf.

At en kæde på den måde holder lukket for at holde fest for de ansatte, er måske ved at udvikle sig til en trend. I hvert fald er det ikke så længe siden at dagligvarekæden Rema 1000 holdt lukket en fredag fordi samtlige ansatte skulle til fest.Og for nogle år siden gjorde Irma det samme. 

I videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan jysk fortalte resten af Danmark om deres julefrokost.

Arbejder du i butik? Fortæl hvordan I håndterer årets julefrokost på Facebook.