Samfund

Asylcenter afviser: Flygtninge er glade for maden

Kristeligt Dagblad skriver i dag, at syriske flygtninge på Asylcenter Holmegaard i Fredericia er utilfredse med den mad, der bliver serveret på stedet. Faktisk så utilfredse, at de smider store dele af maden ud og truer med sultestrejke, lyder kritikken.

Men det afviser en ansat fra centeret nu over for Fredericia Dagblad.

- Vi har ikke mulighed for selv at lave mad i centret, så vi er afhængige af catering. Vi har lige skullet finde den rigtige form, og det har vi nu. Det fungerer rigtig fint, og beboerne er selv med til at bestemme, hvad der skal på menuen, siger Martin Skov fra asylcenteret til Fredericia Dagblad.

Han ærgrer sig over, at historien er udlagt som den er, for det giver et billede af flygtningene som vanskelige.

- Og det er ikke rigtigt, fastslår Martin Skov.

Asylcentret, der ligger på den gamle kaserne i Fredericia, har ingen faciliteter til, at flygtningene selv kan lave mad, og derfor er maden fra et cateringfirma den eneste mulighed.