Samfund

Forsker: Afrikanske prostituerede er ikke ofre

Vi skal gøre op med vores fordomme og i stigende grad lytte til de afrikanske prostituerede kvinder frem for at se dem som "handlede kvinder" og ofre.

Det siger lektor Christian Groes-Green, institut for interkulturelle studier på Roskilde Universitet, til TV2 News. Han har i en årrække studeret de afrikanske kvinder og talt med en række af dem.

- At sige de er lykkelige er så meget sagt. Men der er ingen tvivl om de hellere vil være i Danmark end i Lagos, Nigeria, eller en række andre afrikanske hovedstæder. Det giver dem nogle muligheder at være i Danmark. Jeg har aldrig hørt dem selv bruge udtrykket "handlet". Jeg synes vi har fejlet, vi bør give dem en bedre retsstatus og mere respekt, og så bør vi lytte til dem, siger Christian Groos-Green.

En af kvinderne, 27-årige Maria fra Mozambique har fortalt Christian Groes-Green, at hun såmænd ikke ved om hun har fået det så meget bedre i Danmark som hun havde i Mozambique.

- Jeg har da set mere af verden end de fleste af mine veninder og kusiner. Det vigtigste er, at jeg har kunnet hjælpe min familie. Min mor har fået et nyt hus, min bror har kunnet købe en bil, og jeg har selv penge til at åbne en hår-salon, siger Maria.

Det, vi ifølge Christian Groes-Green har overset, og som vi skal forstå om de afrikanske kvinder, er at de vil gøre alt for familien.

- Det vi har overset på grund af vores fordomme i forhold til den her type kvinder, er at de vil ofre alt for familien, siger Christian Groes-Green.