FE: Rusland øvede missil-angreb på Bornholm under folkemøde

Mens en række  politikere og andre danskere var samlet til folkemøde på Bornholm deltog russiske fly i en øvelse, hvor de "simulerede missil-angreb" i retning mod Bornholm, vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i en ny risikovurdering, der bliver offentliggjort torsdag, skriver Jyllands-Posten.

FE vil ifølge avisen ikke afsløre detaljer om det simulerede angreb, der var en del af den største russiske fly-øvelse i Østersøen siden 1991. FE mener, at de simulerede missil-angreb var af "en mere offensiv karakter end set i mange år".

Overfor Jyllands-Posten er Thomas Ahrenkiel, chef for FE dog meget varsom med at pege på en forklaring på den forøgede russiske tilstedeværelse i Østersøen.

- Vi peger på, at vi ser noget nyt i Østersøen. men hvad det betyder på længere sigt, det tør vi endnu ikke byde endeligt på. Vi er endnu ikke i en situation, hvor vi kan bedømme, hvad der er det nye normalbillede, siger Thomas Ahrenkiel til Jyllands-Posten.

Tirsdag og onsdag i denne uge blev grupper af russiske militær-fly observeret ved fire forskellige tilfælde observeret i Europa - b.la. i Østersøen og Nordsøen, skriver Jyllands-Posten.

- Det store antal russiske fly er et udtryk for et usædvanligt højt niveau af luftaktivitet over det europæiske luftrum, lød et onsdag fra Nato ifølge Jyllands-Posten.