Samfund

Firma advarer: Hjertepatienter kan have fået tomme medicinpakker

 Takeda/Scanpix(modelfoto)

Som følge af en produktionsfejl kan der være udleveret tomme medicinpakninger til et ukendt antal hjertepatienter, advarer medicinalfirmaet Takeda Pharma A/S.

Der er tale om pakninger, der skulle have indeholdt Nitroglycerin "DAK" 0,25 og 0,5 mg sublingual tabletter, som bruges til behandling og forebyggelse af hjertekramper.

Fejlen blev opdaget, da en islandske distributør konstaterede, at flere pakninger var tomme, og i nogle tilfælde er de tomme pakninger nået at blive udleveret til patienter på apotekerne.

- Der er ikke registreret tomme pakninger i Danmark, men samme parti er solgt i Danmark, og derfor gælder advarslen også her, oplyser medicinsk direktør i Takeda, Bent Winding, til tv2.dk.

Medicinalfirmaet kaldet det "af afgørende betydning", at både patienter og apoteker derfor tjekker om deres uåbnede medicin er blandt de tomme pakninger.

- Vi ønsker, at patienten har sin medicin parat, så eventuelle hjertekramper kan behandles, fortæller Bent Winding.

Såfremt patienter finder en tom medicinbeholder, bedes de returnere den tomme beholder til apoteket, hvor de vil få udleveret en ny pakke.

Firmaet oplyser, at det berørte produkt muligvis også kan findes i førstehjælpskasser og nødhjælpsudstyr om bord på skibe og fly.

Ifølge Statens Serum Instituts hjemmeside medstat.dk blev der solgt over 40.000 pakninger af medicinen i Danmark i 2013.

FAKTA: Tjek din medicin

Der er tale om Nitroglycerin "DAK" 0,25 og 0,5 mg sublingual tabletter

De sælges i en lille, brun glasbeholder med hvidt skruelåg.

Beholderne er pakket i en hvid karton, som vist på billedet.

De tomme beholdere har partinumrene 11010298 og 10975759.

Det er dog ikke fastslået, om fejlen er begrænset til disse to numre.