Samfund

Kunne ikke låne til drømmevirksomhed: De gode projekter har brug for hjælp

Det er ikke nødvendigvis nok med en sund økonomi og en god idé, hvis du skal låne penge til din iværksætterdrøm eller virksomhed, og du samtidig har adresse på i land – og yderkommune.

76 procent af erhvervscheferne i de områder har nemlig i løbet af de sidste to år fået kendskab til flere iværksætterprojekter med gode muligheder, der er blevet nægtet lån til opstart af virksomhed, det skriver KL’s nyhedsbrev Momentum.

En af dem, der oplevede at have mere end almindeligt svært ved at få et lån til at starte sin egen virksomhed, er Omar Bo Gade. Han driver i dag Danmarks eneste fishing lodge, et slags fiskehotel på Fyn ved Helnæs.

- Vi spurgte fire steder, men det var nej, nej, nej og nej. Det var et ukendt område, de kendte ikke noget til branchen, og selvom vi havde gode erfaringer, business-plan og finansieringspartner var det bare nej.

Omar Bo Gade og konen var tætte på at give op, men de fik endelig et lån det femte sted, de søgte.

Omar Bo Gade mener, at bankerne har en stor rolle, hvis man skal sikre, at yderområderne ikke dør.

- Jeg tror, at unge mennesker, der prøver at lave gode projekter og udvikle turisme også skal have lidt hjælp, og jeg tror, at banker spiller en stor rolle i virksomheders fremtid og opstartsfase.

- Jeg kan godt forstå dem, men der er stort potentiale i de her naturområder, og hvis man på den anden side vil udvikle områder og turisme, så er det nødvendig med støtte fra banker, siger han til TV 2 News.