Samfund

Dansk imam: "Jøder stammer fra aber og grise"

Den kendte fynske imam Muhammed Khaled Samha har vakt international opmærksomhed ved at kalde jøder for ”efterkommere af aber og grise”.

Imam Samha kommer med udtalelserne i en prædiken, som blev lagt på internettet i september og nu er blevet offentliggjort i den israelske avis ”The Times of Israel”.

Ifølge den juridiske ekspert Jacob Mchangama, der er direktør for tænketanken Justitia, kan disse udtalelser måske danne grundlag for en racisme-sag mod imamen:

- Der kan være tale om dødstrusler, og det kan falde ind under racisme-paragraffen. Også det med ”aber og svin” er noget, som man vil se relativt strengt på, siger Jacob Mchangama.

I talen siger imam Muhammed Khaled Samha fra Vollsmose blandt andet:

- Hvordan kan vi eller andre fri og troende muslimer accepteredelingen af Palæstina med en bande jøder, der stammer fra aber og grise?

Muhammed Khaled Samha var i 2005 en af de danske imamer, der efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten rejste rundt i Mellemøsten og talte om den dårlige behandling af muslimer i Danmark.

I sin prædiken taler Samha også om at den dag vil komme, hvor muslimer vil dræbe jøderne:

- Palæstina har været og vil altid være Islams land. Det er Islams land – et helligt og velsignet land. Det er stedet for den store kamp, hvor muslimerne vil bekæmpe jøderne. Træerne og stenene vil sige: ”Muslim, Allahs tjener, der er en jøde bag mig. Kom og dræb ham”.

For Naser Khader er det ikke nogen overraskelse, at det netop er Muhammed Khaled Samha, der nu er i søgelyset.

- Vi kender den pågældende imam. Han er en af ”the usual suspects”. Ham kender vi fra Muhammed-krisen, siger Naser Khader.

Han siger, at problemet med udtalelser som disse først og fremmest er, at det påvirker unge i Danmark:

- Disse imamer underviser, holder foredrag og forsøger at lære unge menensker koranen udenad, og på den måde får de kanaliseret deres forfærdelige holdninger til en generation, der er født og opvokset i Danmark, siger Naser Khader.