Tusinder studerende demonstrerede mod nedskæringer

Regeringens planer om at indrette uddannelsessystemet efter hvad der rent faktisk kan føre til et job bagefter møder modstand fra de unge studerende.

Regeringens planer om at indrette uddannelsessystemet efter hvad der rent faktisk kan føre til et job bagefter møder modstand fra de unge studerende. Der medfølger nemlig også besparelser på de gymnasiale uddannelser.

For at vise deres utilfredshed gik mellem 1500 og 2000 studerende i dag, torsdag, igennem Københavns gader fra Christiansborg til Kongens Nytorv.

- Vi kan se, at med finanslovsforslaget så står unge igen i år svagere, end de har gjort tidligere, fordi der bliver sparet på vores uddannelser, siger Mathilde Lynggard Vinther, formand for DGS - Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som ikke tror på politikerne, når de siger, at pengene bliver sendt tilbage i uddannelsessystemet.

- Det er ikke det billede, som man ser ude i virkeligheden. Vi kan se, at der bliver sparet, og vi kan se, at der er forringelser. Og det må politikerne jo forholde sig til, at det er den verden, som de skal administrere. Kvaliteten bliver dårligere, og det må de jo tage ansvar for, siger Mathilde Lynggard Vinther.