Samfund

Mails afslører: Dansk politi var advaret om hacker-angreb

E-mails fra den svenske efterretningstjeneste Säpo afslører nu, at dansk politis forklaringer om at der ikke kom tidlige advarsler om et hacker-angreb på statens største IT-leverandør, CSC, ikke passede, skriver Politiken.

En mail-korrespondance fra september 2012, som Politiken er i besiddelse af viser, at digitale indbrudstyve var så langt inde i CSC's systemer, at de havde kontrol med "nøglerne til huset" - brugernavne og passwords. Men dansk politi gav ikke advarslen videre til CSC, og dansk politi indledte heller ikke selv en efterforskning - det skete først mere end fem måneder, senere, en forsinkelse som ifølge it-eksperter har forringet chancerne for at opklare indbrudet.

- Vi har et forklaringsproblem, erkender politidirektør Svend Larsen, Rigspolitiet, over for Politiken.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen kalder overfor tv2.dk sagen helt igennem "pinlig", og nu afventer han et møde med justitsminister Karen Hækkerup (S) om sagen.

- Det er så alvorlig en sag, at der skal placeres et ansvar. Der mangler et politisk efterspil, siger Karsten Lauritzen til tv2.dk.