Samfund

Nye tal: For få gymnasier løfter elever

Kun hver sjette gymnasium hæver elevernes faglighed mere end man kunne forvente ud fra elevernes sociale baggrund og deres karakterer fra folkeskolen. Det viser en rangliste over, hvor gode gymnasierne i Danmark er til at løfte eleverne, som Jyllands-Posten har lavet ud fra tal fra Undervisningsministeriet.

Nogenlunde det samme viser en analyse, som Dansk Erhverv præsenterer i dag.

- Der er et stort uudnyttet potentiale for at løfte eleverne på landets gymnasier, men desværre er der i dag ikke en god kultur for overhovedet at se på, om man rykker eleverne. siger Katja Munch Thomsen, vicedirektør i Danmarks Evalueringsinstitut, til Jyllands-Posten.

Anne-Birgitte Rasmussen, formand for gymnasierektorerne, erkender overfor Jyllands-Posten, at gymnasierne ikke har haft fokus på, hvor gode de er til at hæve elevernes faglighed.

I sin åbningstale i Folketinget tirsdag vil statsminister Helle Thorning-Schmidt ifølge avisen varsle en reform, der skal styrke gymnasie-elevernes faglighed.