Samfund

MRSA gør danskerne usikre: Jeg bliver grøn i hovedet ved køledisken

- Både Listeria og MRSA har gjort, at jeg næsten bliver grøn i hovedet bare det at stå ved køledisken i butikkerne! Så store skandaler og fødevareministeriets måde at være hemmeligheds fulde på gavner på ingen måde befolkningen! Fy for den da, hverken jeg eller min datter skal have sådan en kødøkse i hovedet!

Sådan skriver Henriette Olsen på TV 2 Nyhedernes Facebook-side, hvor mange andre Facebook-brugere også deler deres skepsis over at købe dansk svinekød, efter det er kommet frem, at knap hver femte dansker spiser mindre svinekød på grund af omtalen af svinebakterien MRSA.

Det viser en ny måling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken.

Her svarer 18 procent, at de spiser mindre svinekød på grund af frygten for MRSA. Herunder 2 procent, at de helt er holdt op med at spise svinekød på grund af svinebakterien.

Henriette Olsen er ikke den eneste, der nu holder sig væk fra svinekødet.

- Smid alt kød i kølediskene ud, vask alle slagterier ned. Få en dyrlæge til at tjekke dyrene inden slagtning. Og så for satan få styr på det, vi danskere propper i munden!, skriver Line Falk Madsen.

Langt de fleste på Facebook skriver dog, at omtalen af svinebakterien MRSA ikke har fået dem til at holde sig fra at købe svinekød.

- Jeg spiser med største gælde dansk svinekød. For MRSA-hysteriet er fuldstændig stædigt opkørt af medierne herhjemme. At spise dansk svinekød er lige så sikkert som amen i kirken, skriver Jens Jørgensen.

Også Jelina Emilia Hansen fortsætter med at spise dansk svinekød:

- Nej, alt kan gøre dig syg, gider ikke gå og være bange for al mad.

Trine Sørensen tør derimod ikke have svinekød i huset af frygt for MRSA.

- Jeg har en lungesyg datter. Jeg tør ikke have det i huset, skriver hun.

Den frygt deler Laila Carlsen dog ikke.

- Vi skal have flæskesteg i aften, skriver hun.