Togtrafikken kører normalt efter afsporing

Togene på strækningen mellem Aarhus og Fredericia forventes søndag morgen klokken seks at køre normalt.

Det oplyser DSB på deres hjemmeside.

Togtrafikken på den østjyske strækning har ellers været lammet, efter et IC3-tog lørdag kørte af sporet tæt ved Horsens station.

DSB's pressevagt bekræfter over for tv2.dk, at afsporingen ikke får konsekvenser for morgentrafikken. Afsporingen skete på en strækning med sporarbejde. Det betyder, at der i forvejen var lagt en alternativ køreplan for søndag. Den køreplan bliver fulgt søndag, mens det stadig er uvist, hvordan togene kommer til at køre fra mandag.

Ingen kom til skade ved afsporingen, men uheldet gav lange forsinkelser, da andre tog ikke kunne komme forbi det havarerede tog. Omkring 100 mennesker blev evakueret og måtte selv gå tilbage til Horsens station.

Havarikommissionen arbejdede søndag aften med at klarlægge årsagen til afsporingen, og da de blev færdige med deres arbejde sent søndag aften, løftede Banedanmark det afsporede tog tilbage på skinnerne.

Det var kun den forreste togvogn, der blev afsporet, og ingen af passagererne, der befandt sig i den togvogn, var i tvivl om, at toget ikke længere kørte på skinnerne. Det fortalte en af passagerne i den afsporede togvogn, Anna Vallgårda, til tv2.dk søndag aften:

- Vi var faktisk ikke i tvivl om, hvad der skete. Der kom et bump, og man kunne mærke, at toget kørte af sporet. Jeg kan ikke forklare, hvordan man kunne mærke det, men det er kropsfølelsen af, at man skulle køre på et spor, og nu kører videre ved siden af, fortæller hun.

Hun forklarer, at afsporingen var udramatisk, og at ingen kom til skade på trods af, at bagage faldt ned fra bagageholderne:

- Det bumpede, og bagagen røg ned. Jeg kravlede ind under bordet. Det var egentlig meget stille og rolig, men man nåede at blive bange – det sidder da i kroppen, siger Anna Vallgårda, som tv2.dk. fanger på en telefon fra Aarhus.

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvorfor togvognen kørte af sporet.