Forældre i krig: Der har næsten stået mord i øjnene på os

Se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 PLAY - Første afsnit er gratis. Siden 9-årige Frederik og 8-årige Kristoffers mor og far blev skilt for fire

Se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 PLAY - Første afsnit er gratis.

Siden 9-årige Frederik og 8-årige Kristoffers mor og far blev skilt for fire år siden, har forældrene ligget i krig.

De kæmper om retten til at være sammen med deres børn.

- Der har næsten stået mord i øjnene på os, hvad det angår. Vi har jo kæmpet hver vores kamp med næb og klør, siger Mette Borum, der er mor til drengene.

Statsforvaltningen kan ikke længere hjælpe familien, for der er truffet afgørelse i sagen: De to drenge skal være hos deres far hver anden weekend.

- Det er et hårdt slag for mig. Fra at have haft dem ligeligt til kun at se dem hver 14. dag. Det sker bare som et knips med fingrene, jeg bliver slet ikke hørt, der er ikke noget at rafle om, siger Kristian Knudsen, der er far til drengene.

Børnene kan tage varig skade
I dokumentarserien ’Stop nu krigen, mor og far’ følger vi tre skilsmissefamilier, der alle kæmper med voldsomme konflikter. I programmet forsøger to af landets mest erfarne familieterapeuter at hjælpe familierne med at finde en løsning på de mange uoverensstemmelser.

I Mette og Kristians tilfælde er situationen så dramatisk, at sønnen Frederik har taget parti og helt nægter at se sin far. Drengens skole er så bekymret, at man har sendt en underretning til kommunen. Man er bange for, at Frederik kan tage varig skade af forældrenes konflikt.

- Jeg har afleveret Frederik mange gange, hvor han har grædt. Klæbet sig til en stol, hvor han bare ikke ville op på skolen, fordi han vidste, det var fredag, og når skolen sluttede, kom hans far og hentede ham. En gang har jeg ikke afleveret ham, og en gang er jeg kørt op på skolen og hentet ham, hvor han egentlig skulle være hentet af sin far, men hvor han var dybt ulykkelig og truede med at tage sit eget liv, siger Mette Borum.

Til familieterapien skal begge forældre for første gang længe være i samme rum, og frustrationerne bliver hurtigt tydelige. Det mærker også Frederik, der ender med at forlade lokalet, mens lillebror Kristoffer forsøger at aflede tankerne med en fodbold.

- Selv om de lige har sagt, at de ikke skulle begynde at skændes, så gør de det alligevel, siger Frederik.

- Jeg gider ikke høre på det.

Du kan se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 onsdag kl. 20.50 og på TV 2 Play. Efterfølgende er der livedebat her på tv2.dk med faderen Kristian og Børns Vilkår. Skriv allerede dit spørgsmål nu ved at trykke på "send spørgsmål".

TV 2 sætter fokus på skilsmisser i en ny dokumentarserie. "Stop nu krigen, mor og far" skildrer, når skilsmisser ender i eskalerende konflikter.

Du kan deltage i debatten på Facebook og Twitter med hashtagget #StopNuKrigen.

Du kan se andet program i serien på TV 2 kl. 20.50 eller allerede nu på TV 2 Play. Kl. 21.50 er der livedebat her på tv2.dk.

TV 2 stiller endnu en gang skarpt på de skilsmissebørn, der bliver fanget i en krigszone mellem mor og far og undersøger, om der er en vej ud af en årelang og opslidende konflikt.

I tre dokumentarprogrammer følger TV 2 tre familier, hvis konflikt efter en skilsmisse er så eskalerende, at de risikerer, at myndighederne fjerner børnene. TV 2 tilknytter to af landets førende familieterapeuter i et sidste forsøg på forsoning.

Programmerne sendes 1., 8. og 15. oktober klokken 20.50 på TV 2 og på TV 2 Play.