Samfund

Landmænd tier om MRSA: Ingen vil lege med børnene

Tusinder af danskere er smittet med den multiresistente svinebakterie MRSA CC398. Det er især folk, der til daglig arbejder med svin, som er udsat - men de vil allerhelst undgå at fortælle omgivelserne om det, hvis de er smittet.

Hos både LandboNord og foreningen Danske Svineproducenter oplever de at blive kontaktet af landmænd, der er usikre på, hvor meget de bør fortælle, hvis en i familien bærer MRSA-bakterien, skriver Nordjyske.

- De ringer for at høre, hvor meget de har pligt til at orientere f.eks. børnehaven eller tandlægen, hvis der er MRSA i svinebesætningen. De er bange for, om deres børn bliver dem, de andre ikke må lege med. Det fylder meget hos vores  medlemmer, siger Henrik Mortensen, der er formand i Danske Svineproducenter, til avisen.

Nordjyske har været i kontakt med en anonym landmand, der ikke ønsker at snakke om MRSA. Hans kone er bange for, at børnene vil blive afvist i børnehaven, hvis han står frem i MRSA-debatten.

Frygter du også omgivelsernes reaktion, hvis de hører, at du er smittet med MRSA? Eller har du allerede oplevet dem? Så vil tv2.dk meget gerne i kontakt med dig. Skrive på 1234@tv2.dk eller brug formularen herunder.