Nasa finder mystisk 'bold' på Mars

16x9
Her ses 'bolden' på overfladen af Mars Foto: Nasa

Nasa's Mars-fartøj, Curiosity Rover, har sendt mange spændende billeder hjem i løbet af sine to år på den røde planet.

Nasa's Mars-fartøj, Curiosity Rover, har sendt mange spændende billeder hjem i løbet af sine to år på den røde planet. Men de seneste billeder fra Mars, må siges at være blandt de mere forunderlige.

Roveren har nemlig fundet noget, der ligner en bold på overfladen af Mars. Men da der hverken har været mennesker, eller beviser på andre levende skabninger på planeten, så kan det jo ikke være en bold.

Og forskerne oplyser da også, at der er tale om et fænomen, som sker når mineraler skiller sig fra vand og bliver til en hård masse i sedimentære blokke, som med tiden nedbrydes.

Discovery.com skriver, at, blandt andet, 'bolden' på Mars har fået forskerne til at konkludere, at der engang flød vand på overfladen af Mars.

'Bolden', som blev fundet i Gale krateret, er anslået kun en centimeter i diameter.

Det er ikke første gang, at der er blevet fundet kugleformede objekter på planeten. Nasa's Opportunity rover fotograferede en serie af små kugler på størrelse med blåbær, ikke lang tid efter den landede i 2004. Også i 2012 fotograferede Opportunity små kugler på overfladen af den røde planet.

Og de små kugler på Mars' overflade er altså ikke bolde. På månen findes der dog to golfbolde, som blev affyret af astronauten Alan Shepard i februar 1971.