Samfund

Danmarks 100 rigeste: Her er kvinderne med den største formue

Det er ikke mange kvinder, der er blevet plads til på Berlingske Business liste over de 100 rigeste danskere. Men blandt de få, der har sneget sig ind på listen, gemmer der sig nogle meget interessante navne.

Her følger en gennem gang af Danmarks rigeste kvinder.

Hanni Toosbuy Kasprzak, Ecco Holding

Med en formue på 13,7 milliarder kroner er Ecco-arving Hanni Toosbuy Kasprzak Danmarks rigeste kvinde. Skokoncernen har haft fremgang i såvel omsætning som indtjening, men når Hanni Toosbuy Kasprzaks formue alligevel er blevet 200 millioner kroner mindre end sidste år, skyldes det en lidt hårdere prissætning af branchen.

Winnie Dahl, Pandora

Et fald på ni pladser ned ad listen og en formue, der er blevet halveret. Det ser umiddelbart voldsomt ud, når man kigger på, hvad den tidligere Pandora-ejer Winnie Dahl har været igennem siden sidste års liste blev udgivet. Virkeligheden er dog en noget anden. Tidligere har Winnie Dahls formue stået opført sammen med eksmanden, Per Enevoldsens, og det er separeringen af de to formuer, der får det til at se voldsomt ud. Winnie Dahls formue er på 4,5 milliarder kroner, og i år har hun blandt andet fået 1,5 milliarder kroner ind for salget af anparter i Pewic Holding. Ligger nummer 16 på listen.

Charlotte og Henrik Jorst, Skagen Designs

Efter salget af Skagen Design, der blandt andet omfatter Skagen Ure, har Charlotte og Henrik Jorst opbygget sig en formue på 1,4 milliarder kroner. Parret bor i dag i USA, og det er noget usikkert, hvordan økonomien har udviklet sig efter salget. Da parret solgte Skagen Ure skrev Charlotte Jorst sammen med Helle Broberg Nielsen bogen ”Den første milliard er altid den sjoveste”.

Lise og Peter Aagard, Zen (troldekugler)

Lise Aagaard har startet Zen Management, der står bag Troldekugler. De små kugler, der blev inspiration for smykkegiganten Pandora, har bidraget til en formue på 1,2 milliarder kroner. Lise og Peter Aagaard ligger nummer 78 på listen.

Nina og Hans Rye, Masai Holding

De to søskende har haft stor succes med tøjfirmaet Masai Clothing, som sælger tøj til voksne kvinder. Virksomheden har eksport til andre europæiske lande som de største markeder, men også her hjemme er salget på vej frem. Søskendeparret ligger nummer 82 på listen.

Susanne Hessellund, Bel Air Aviation

En skyhøj vækst i 2013 har sikret Susanne Hessellund og hendes højtflyvende helikopterservicevirksomhed Bel Air Aviation en plads blandt Danmarks 100 rigeste. Sidste år var Susanne Hessellund ikke med på listen, men med en formue på 1,1 milliarder kroner, indtager hun nu pladsen som nummer 83. Susanne Hessellund har selv helikoptercertifikat, og hendes firma har blandt en aftale en femårig aftale med Mærsk Olie og Gas om at dække ind for tekniske problemer. 

Sådan har Berlingske gjort

Udgangspunktet for opgørelsen er, hvad aktiverne er værd, hvis ejeren bestemmer sig for at realisere dem.

Formuen er derfor ikke et mål for, hvor mange penge den enkelte rent faktisk ligger inde med, men i stedet et mål for vedkommendes rigdom.

Børsnoterede aktier er opgjort til børskursen den 29. august 2014. De A-aktier, der ikke er børsnoterede, er optaget til samme værdi som B-aktierne.

Værdien af ikke-børsnoterede aktier er opgjort på baggrund af selskabets resultater for regnskabsåret 2013.