Danmarks 100 rigeste: Her er de hurtigst voksende formuer

Berlingske Business har netop offentliggjort en liste for Danmarks 100 rigeste personer. Her er en top-10 over dem, der har oplevet, at deres formue er vokset mest.

1: Christian Stadil tredobler formuen

Hummel-skaber Christian Stadil har ved hjælp fra sit firma, Thornico Holding, tredoblet sin formue siden opgørelsen for et år siden. Et skuffende 2012 blev efterfulgt af et fremragende 2013 for Thornico, og det er grunden til, at Christian Stadils formue i dag er på 3,5 milliarder kroner. Stadil er hoppet 42 pladser frem fra nummer 65 i 2013 til 23 i år. Svarer til en fremgang på 192 procent.

2: Svend Møller Hansen sælger guldæg og fordobler

Svend Møller Hansen, der står bag DS Gruppen, solgte i foråret en del af sin stålkonstruktions-virksomhed, DS-SM. Det er uklart, præcist hvad salgsprisen lå på, men Svend Møller Hansen er hoppet 35 pladser frem fra nummer 72 til 37. Han skønnes at have en formue på 2,5 milliarder kroner, hvilket er mere end en fordobling i forhold til sidste år, hvor han lå på 1,1 milliarder kroner. Svarer til en fremgang på 127 procent.

3: Torben Østergaard Nielsen fordobler formuen

Efter at være faldet tilbage sidste år er Torben Østergaard Nielsen tilbage som nummer 18 på listen. Manden bag rederi- og bunkerkoncernen Selfinvest har fordoblet sin formue det seneste år. Det har medført et hop på 18 pladser fra nummer 36 til 18. Torben Østergaard Nielsen har en formue på 4,1 milliarder kroner. Den lå sidste år på 2,0 milliarder. Svarer til en fremgang på 105 procent.

4: Nikolaj Deichmann har succes med tandlægeudstyr

Sammen med Tais Clausen (nummer fem) har Nikolaj Deichmann kæmpe succes med at udvikle 3D_scannere til tandlæger. Firmaet 3Shape Holding er absolut førende på markedet. Er rykket 27 pladser frem på listen fra nummer 93 til 66. Formue på 1,4 milliarder kroner, hvilket er 550 millioner mere end sidste år. Svarer til en fremgang på 65 procent.

5: Tais Clausen – eksporterer 3D-scannere i tonsvis

Tidligere DTU-studerende Tais Clausen har med sit firma 3Shape Holding næsten firedoblet den primære drift de seneste fire år. Virksomheden, der sælger 3D_scannere primært rettet mod tandlæger, henter hovedparten af omsætningen via eksport. Er hoppet 26 pladser frem fra nummer 86 til 60. Formue på 1,6 milliarder kroner, hvilket er 600 millioner mere end sidste år. Svarer til en fremgang på 60 procent.

6: Fam. Barslund Jensen - rejekongen stormer frem

Kristian Barslund Jensen, manden bag rejekoncernen Ocean Prawns, har også taget et ordentligt hop op ad listen. Fra en plads som nummer 76 i 2013 er den bornholmske rejekonge i 2014 hoppet 29 pladser frem og indtager pladsen som Danmarks 47. rigeste. Har en formue på 1,7 milliarder kroner, hvilket er 600 millioner kroner mere end sidste år. Svarer til en fremgang op 55 procent.

7: Carl Christian Nielsen forbedrer indtjeningen

Industrikoncernen Nielsen & Nielsen havde et godt 2013. Carl Christian Nielsen er den ene af to ejere og er hoppet 21 pladser frem fra nummer 71 til 50. Formue på 1,7 milliarder kroner, hvilket er 600 millioner mere end sidste år. Svarer til en fremgang på 55 procent.

8: Svend Aage Nielsen følger med kompagnonen

Den anden ejer af Nielsen & Nielsen, Svend Aage Nielsen, har ligesom sin makker taget et godt spring op ad listen. Er hoppet 20 pladser frem fra nummer 69 til 49. Formue på 1,7 milliarder kroner, hvilket er 600 millioner mere end sidste år. Svarer til en fremgang på 55 procent.

9: Fam. Husted-Andersen sælger hospitalsartikler

Det går strygende for familievirksomheden Codan Medical Group, hvor indtjeningen på salg af hospitalsartikler er steget voldsomt siden 2012. Hoppet 25 pladser frem fra nummer 77 til 52. Formue på 1,6 milliarder kroner, hvilket er en halv milliard mere end sidste år. Svarer til en fremgang på 45 procent.

10: Birger og Henning Arp-Hansen har succes med hoteller

Hotel-kongerne Birger og Henning Arp-Hansen har med succes videreført faderens koncern. I 2013 oplevede brødrene flot vækst i koncernen, og det er skyld i, at de er sprunget 16 pladser frem fra 80 til 64. Formue på 1,4 milliarder, hvilket er 400 millioner mere end sidste år. Svarer til en fremgang på 40 procent.

Sådan har Berlingske gjort

Udgangspunktet for opgørelsen er, hvad aktiverne er værd, hvis ejeren bestemmer sig for at realisere dem.

Formuen er derfor ikke et mål for, hvor mange penge den enkelte rent faktisk ligger inde med, men i stedet et mål for vedkommendes rigdom.

Børsnoterede aktier er opgjort til børskursen den 29. august 2014. De A-aktier, der ikke er børsnoterede, er optaget til samme værdi som B-aktierne.

Værdien af ikke-børsnoterede aktier er opgjort på baggrund af selskabets resultater for regnskabsåret 2013.