Samfund

Kasi-Jesper om straf til skattefolk: Jeg er stadig ekstremt rasende

Fire ansatte hos Skat tildeles disciplinære sanktioner for deres hårdhændede håndtering af en række skattesager.

Det er resultatet af de tjenstlige forhør, som medarbejderne har været igennem det seneste års tid. Det meddelte Skat tidligere onsdag, hvor det også lød, at der er sket alvorlige fejl i forbindelse med sagsbehandlingen.

En medarbejder får en advarsel, en medarbejder får en irettesættelse og to sanktioner skærpes idet to personer bliver overført til andet arbejde, lyder det fra Skat.

Men for en af de krænkede, erhvervsmanden Jesper 'Kasi' Nielsen, slutter sagen ikke her, selvom han kalder det tilfredsstillende, at det nu har fået konsekvenser for de pågældende personer hos Skat.

- Jeg er stadigvæk ekstremt rasende på Skat og på de her fire skattefolk, der har udført den her handling mod mig og min familie. Det er virkelig et indebrændt raseri, jeg har mod dem, og det er ikke slut ved, at de får en eller anden disciplinærstraf inden for Skat, siger Jesper Nielsen til tv2.dk.

- Det, synes jeg, er usømmeligt i forhold til de skader, de har gjort over for min håndboldklub, over for medarbejderne, der mistede deres job, og over for mig og min familie, som helt uretmæssigt er blevet slæbt igennem det her. Det hører ingen steder hjemme, siger han.

Jesper Nielsen er i dag en del af smykkefirmaet Endless Jewelry og har tidligere været storsponsor i sportsklubberne Brøndby og AG København. Sidste år fik erhvervsmanden en ti siders skriftlig undskyldning, hvor Skat i skarpe vendinger beklagede sagsbehandlingen, som Jesper Nielsen og hans familie var igennem.

Men selvom han nu har fået en undskyldning, og de ansvarlige hos Skat er blevet straffet, venter Jesper Nielsen stadig på at kunne få lukket sagen helt.

- Jeg har jo ikke fået min sag for en dommer endnu. Jeg er blevet dømt for noget for snart to et halvt år siden, og jeg har endnu ikke været for en uvildig dommer, jeg ved ikke i hvilken bananstat det ellers kan foregå.

- Nu er vi blevet enige om, at det, de har gjort, foregik på baggrund af ulovlige handlinger fra Skat, hvor man sågar også har straffet medarbejdere. At man bliver ved med at fastholde de ulovligheder, de har begået, er da fuldstændig horribelt, siger Jesper Nielsen til tv2.dk.

Skat indefrøs fra starten på sagen alle Jesper Nielsens værdier, hvilket stadig er tilfældet, ligesom at millionkravet mod Kasi-familien er opretholdt, selvom Skat har kaldt baggrunden for sagen kritisabel.