Samfund

Jensen måtte gerne hedde Jensen - i Sæby

En af de seneste par dages helt store historie i Danmark har været opgøret mellem Jensen’s Bøfhus og den lille fiskerestaurant Jensens Fiskerestaurant i Sæby. Bøfhuset fik fredag i Højesteret medmedhold i, at Jensens Fiskerestaurants navn ligger for tæt op af bøfkæden, og det gør, at Jacob Jensen skal ændre navn på sin restaurant.

I går stod sagens hovedpersoner - Jacob Jensen og Palle Skov Jensen - ansigt til ansigt i Go’ Morgen Danmark på TV 2. Her kom det bl.a. frem, at bøfhusets ejer Palle Skov Jensen ikke har haft noget problem med, at der lå en fiskerestaurant i Sæby ved navn Jensen.

Palle Skov Jensen har med retssagen villet sikre, at der ikke kom endnu en kæde med "Jensen"-navn i Danmark. At det var i orden med en enkelt restaurant i Sæby i Nordjylland, men ikke med en udvidelse, som Jacob Jensen havde planer om:

- Vi har hele tiden sagt, at du har måttet hedde Jensens Fiskerestaurant i Sæby, lød det fra Palle Skov Jensen.

Hertil svarede Jacob Jensen:

- Så skulle vi bare have stoppet ved Sø- og Handelsretten. Så skulle vi have stoppet, hvor jeg måtte lave logoet om og så var det det. Jeg lavede logoet om, lavede typerne efter den anvisning fra Sø- og Handelsretten, og så skulle vi have stoppet festen der jo.

Afgørelsen i Sø- og Handelsretten lød, at Jacob Jensen kunne beholde navnet på sin fiskerestaurant, så længe han ændrede skrifttype og logo-design. Men sagen gik til Højesteret, der altså omstødte den dom og tilmed afgjorde, at Jacob Jensen skal betale 200.000 kroner til Palle Skov Jensen.