Jensen mod Jensen: Her mødes de efter dommen

Jensen mod Jensen, Jacob mod Palle og fiskerestauranten mod bøfhuset. En dom i Højesteret i fredags har vakt stor debat i Danmark, eftersom Jensens Bøfhus fik medhold i, at Jensens Fiskerestaurants navn ligger for tæt op af bøfkæden, og det gør, at Jacob Jensen skal ændre navn på sin restaurant. To døgn senere mødtes de på TV 2 til en debat om afgørelsen overfor hinanden i Go' Morgen Danmark.

Og her drejede debatten til sidst ind på, at Palle Jensen, ejer af Jensens Bøfhus, ifølge ham selv slet ikke har ønsket retssagen.

- Jacob kan blive ved med at hedde Jensens Fiskerestaurant, det har vi sagt fra starten, fra før vi tog den første retssag. Men Jacob har villet have retssagen, og vi har gerne villet beskytte det her, for ellers kunne der kommer Jensens-alle-mulige-typer restauranter.

- Vi skal lige huske på, at det var dig, der trak mig i retten. Så er det ikke noget med, at jeg vil blive ved. Jeg holder på min ret, at jeg hedder Jensen, og den hedder Jensens Fiskerestaurant, og det har jeg gjort, indtil Højesteret har afsagt sin dom. Det er det, vi hele tiden skal huske på: Det er dig, der har trukket Jensens Fiskerestaurant i retten, svarede Jacob Jensen.

Palle Jensen og Jensens Bøfhus har med retssagen ville sikre, at der ikke kom endnu en kæde med "Jensen"-navn i Danmark. At det var i orden med en enkelt restaurant i Sæby i Nordjylland, men ikke med en udvidelse, som Jacob Jensen ellers ville:

- Vi har hele tiden sagt, at du har måttet hedde Jensens Fiskerestaurant i Sæby, åbnede Palle Jensen.

- Så skulle vi bare have stoppet ved Sø- og Handelsretten, så skulle vi have stoppet, hvor jeg måtte lave logoet om og så var det det. Jeg lavede logoet om, lavede typerne efter den anvisning fra Sø- og Handelsretten, og så skulle vi have stoppet festen der jo, sagde Jacob Jensen.

- Jeg synes, det var lidt unfair, Jacob, for os er det principper og ikke personligt mod dig.

- Du kunne have taget en personlighed henvendelse og sagt: Jacob, skulle vi ikke tage en snak om det her navn. Nu har du vundet i Sø- og Handelsretten, og du kan lave om på typerne.

Afgørelsen i Sø- og Handelsretten gik på, at Jacob Jensen kunne beholde navnet på sin fiskerestaurant, så længe han ændrede skrifttype og logodesign. Men sagen gik til Højesteret, der altså omstødte den dom og tilmed afgjorde, at Jacob Jensen skal betale 200.000 kroner til Palle Jensen.

Se hele debatten mellem de to i videoen ovenfor.