Samfund

Trynet af Jensens Bøfhus: - Jeg er jo bare en skide fiskemand

- Jeg er jo bare en skide fiskemand, der elsker at lave mad til mine kunder. Jeg forstår ikke, hvor Jensens Bøfhus har behov for at tryne sådan en som mig.

Sådan lyder det fra Jacob Jensen fra Jensens Fiskerestaurant i Sæby, som i går blev dømt af Højesteret til at betale en erstatning på 200.000 kr. til Jensens Bøfhus' ejer Palle Skov Jensen. Samtidig skal han afgive restaurantens navn og domænenavn.

- Jeg er selvfølgelig rystet og ked af det, og da jeg fik dommen i går styrtede hele min verden i grus. Men når man så ser på al den støtte og opbakning jeg har fået fra kunder, familie og venner, så varmer det sgu om hjertet, siger Jacob Jensen til tv2.dk.

Sidste år var sagen i Sø- og Handelsretten, og her fik Jensens Fiskerestaurant lov til at beholde sit navn. Dog skulle ejeren ændre logoet, så der ikke længere stod restaurant og Jensen ikke var fremhævet. Derfor står der nu Jensens Fisk på restaurantens facade og hjemmeside. Men Jensens Bøfhus var utilfreds med dommen og ankede til Højesteret, hvor de altså har fået medhold.

-Jeg går ikke rundt og fryder mig over, at folk nu raser over Jensens Bøfhus og vil boykotte restauranten på grund af det her. Han har sit problem og jeg har mit. Min restaurant har heddet Jensens i 13 år. Det er ikke noget, jeg lige har fundet på for at slå plat på hans restaurant. Jeg synes sgu, det er småligt af ham, hvis jeg skal være ærlig, siger Jacob Jensen.

Ifølge ham er op mod 95 procent af salget i restauranten fisk. Han har aldrig haft kunder, der har taget fejl af de to restauranter.

- Jeg er altid blevet kaldt Jensen. I skolen, til fodbold og nede på fiskeauktionen. Så det var meget naturligt for mig at vælg navnet, da det stod mellem Jacobs eller Jensens Fiskerestaurant. Jeg synes min advokat havde en pointe i sit forsvar, da hun sagde, at Palle Skov Jensen selv inviterede til problemer med Jensens Bøfhus. Der er 261.000 danskere, der hedder Jensen til efternavn, siger en af dem til tv2.dk.

Han vil gerne sende en hilsen til bøfhusets ejer, Palle Skov Jensen.

- Jeg håber for ham, det har været det hele værd. At komme på forsiden af medierne og mærke den massive modstand for skide 200.000 kr. Hvis bare han havde kigget forbi, havde vi sgu nok fundet en løsning på det i fred og ro, men sådan skulle det ikke være.

Nu vil Jacob Jensen kigge videre - betale erstatningen og finde et nyt navn til sin restaurant.

- Da jeg mødte ind i min restaurant i morges og kiggede ud over havet, blev hele den her sag sgu lidt en biting. Jeg har stadig min restaurant og elsker at lave god fisk til mine kunder, slutter Jacob Jensen.