Samfund

Mentorordning til psykisk syge: Større tillid til andre med sygdom

I Vejle Kommune har man i øjeblikket en succeshistorie på et område, hvor der ellers normalt ikke er de positive historier, der er flest af.

En gruppe af psykiske syge er nemlig gået sammen om et initiativ fra Psykiatrifonden, der kører som et prøveprojekt i kommunen. Her skal de sammen guide hinanden til en bedre tilværelse gennem en mentorordning.

19 Nyhederne har talt med Bonnie Carlsen, der er modtager af mentorordningen og Kirsten Traberg Jensen, der er mentor. De får begge gevinst ved ordningen.

- Det er svært at leve med en psykisk sygdom, og man har brug for al den hjælp, man kan få, og den vil jeg gerne være med til at give, siger Kirsten Traberg Jensen til TV 2.

Bonnie Carlsen har mere tillid til Kirsten Traberg Jensen end til en traditionel behandler, for Kirsten kender hendes situation.

- Det virker mere troværdigt, når personen selv har prøvet at være et sted, hvor livet gør ondt, og så har jeg mere tillid til vedkommende, fordi jeg ved, at de har været igennem det samme som mig, og det kan give et spark bagi.

Projektet har 30 mentorer og er finansieret af Socialministeriet. Det løber i Vejle Kommune til 2016, hvor man vil evaluere.

Lene Hoffensetz, der er projektleder er optimistisk.

- Erfaringerne har vist, at begge parter får det bedre, det mindsker indlæggelser og afkorter sygdomsforløb, siger hun.

Øverst i artiklen kan du se hele indslaget fra 19 Nyhederne. 

Du kan se 19 Nyhederne på TV 2 Play her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.