Samfund

Johanne Schmidt-Nielsen angrebet: 'Må du dø af kræft'

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen sætter nu et voldsomt person-angreb på hende til debat på Facebook.

- Fredag aften blev følgende skrevet på min facebook-væg: ”må du dø af bryst kræft og fisse kræft din perker ekser fisse SO og din familie dø af kræft ønsker nogen som dig for asyl i lorte perker land FISSE”

Jeg slettede indlægget og tænke ikke mere over det. For sådan noget kommer der en del af.

Men her til formiddag poppede kommentaren alligevel op i mit hoved igen. Det gjorde den fordi, at beskeden netop IKKE påvirkede mig. Fordi det tilsyneladende er blevet hverdag, at den slags kommer regelmæssigt her på facebook og på mails. Og jeg er ikke alene om at opleve det. Mange der blander sig i den offentlige debat udsættes for sådan noget. Igen og igen og igen, skriver Johanne Schmidt-Nielsen i en Facebook-update søndag.

- Nettet flyder nettet over med den slags. Bag anonyme skærme bliver der hældt lort ud over andre mennesker via tastaturet. Jeg synes det er et problem. Jeg er bange for, at der mennesker, der lader være med at blande sig. At der er mennesker, der ikke orker, fordi de mange grimme ord, trusler og opstød gør dem utrygge. Eller bare trætte og i dårligt humør. Hvad gør vi ved det, spørger Johanne Schmidt-Nielsen som afslutning på en Facebook-update, der sent søndag eftermiddag har udløst mere end 880 kommentarer og over 6700 likes.

For nylig fik en mand en bøde på 1500 kroner for b.l.a. at have kaldt den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen for en "skodsæk" på Facebook - her blev angrebet politi-anmeldt, fordi der også var tale om trusler mod Mette Frederiksens familie. Johanne Schmidt-Nielsen siger til tv2.dk, at hun ikke har overvejet at anmelde  angrebet til politiet.

- Det gør jeg kun, hvis der er tale om trusler, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Men hun vil gerne starte en debat om hvordan vi kommer den slags person-angreb på Facebook til livs.

- Jeg har talt med mange, som ikke orker at give deres mening til kende, fordi de bliver udsat for den slags angreb. Og det kan ikke være rigtigt, at det kun er dem, der som jeg har fået hård hud i forhold til tonen, som deltager. Så jeg vil gerne sætte gang i en debat om at vi skal sige fra over for den slags person-angreb, siger Johanne Schmidt-Nielsen til tv2.dk.

Herunder kan du se Johanne Schmidt-Nielsens Facebook-update om angrebet, og over artiklen er der et billede af det oprindelige angreb på Facebook, tv2.dk har dog anonymiseret updaten med angrebet.