Samfund

Kontroversiel forfatter skifter køn: Jeg føler mig som lesbisk kvinde

Godt nok spillede han fodbold som de fleste andre drengebørn. Men Per Orup havde også lyst til at gå med sin mors neglelak, sminke og lege med Barbie-dukker.

Og sådan har det egentlig altid været, når den i dag 37-årige Per Orup tænker tilbage på sin barndom, ungdom og nu voksenlivet.

- Jeg har altid følt mig som en lesbisk kvinde fanget i en mands krop, fortæller den kontroversielle forfatter, der blandt andet står bag digtsamlingen 'Fissefeber' og bogen 'Citronmåne', hvor Jesus og Muhammed har sex med hinanden, til tv2.dk.

Ikke noget, man bare gør

Efter mange og lange samtaler med hustruen Puk Hedegaard, har Per Orup derfor valgt at benytte sig af, at det nu er muligt i Danmark at skifte navn og personnummer til det køn, man føler sig som. Om ganske kort tid er navnet Per skiftet ud med navnet Ibi-Pippi og de fire sidste cifre i personnummeret ændret.

- Det er ikke noget, man bare gør. Der ligger mange overvejelser bag. Hvilke problemer giver det, og hvad tænker omverdenen og ikke mindst mine børn, siger han og fortsætter:

- Mange har spurgt, om det er noget, jeg gør for sjov eller for at få opmærksomhed. Og det er det bestemt ikke. Så langt vil jeg ikke gå.

Ikke under kniven

Både hustru, børn og resten af familien har taget godt imod Per Orups skifte.

- Alle har været positive. Og mine kone har jo altid vidst, hvordan det forholdt sig, siger Per Orup, der har fem børn og skal være far igen til januar.

- Mine børn skal fortsætte med at kalde mig far. Jeg skal heller ikke under kniven og have foretaget nogen form for operation.

Fremover vil Per Orup udgive bøger under sit nye navn Ibi-Pippi.