Samfund

Efter afsløringer: Metro-arbejdere smides ud af bygning på giftgrund

De 200 portugisiske metromedarbejdere skal onsdag forlade den nedlagte erhvervsbygning på en giftgrund i Rødovre, hvor de har været indlogeret under kummerlige forhold.

Det oplyser ejerne af bygningen, Rødovrevej 239 ApS's advokat, Franz Sigersted-Rasmussen, til TV 2.

- Gårsdagens udvikling i medier betyder, at lejemålet med ICDS ophæves nu. Det indebærer at ICDS skal tilbagelevere ejendomme øjeblikkeligt, siger advokaten.

ICDS er en irsk underentreprenør til metrobyggeriet, som har lejet bygningen.

Metromedarbejderne ryger dog ikke på gaden. De er alle blevet indlogeret på lavprishotellet CabInn på Amager, oplyser hovedentreprenøren CMT til tv2.dk.

- Det er deres (ICDS) medarbejdere og dermed deres ansvar, og dem der skal løse det. Men der er ingen tvivl om, at vi over for dem har pointeret, at det var en god ide, at få det problem løst som det allerførste, siger Jens Munch, kommunikationschef i CMT.

- Derudover har vi sat gang i at finde ud af, hvad er det ellers ICDS tilbyder deres medarbejdere. Den foreløbige melding er, at de er kede af situationen og har været i god tro, siger Jens Munch.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Tirsdag kom det frem, at de portugisiske metroarbejdere har boet under uhumske forhold i den nedlagte kontorbygning, der ikke er godkendt til beboelse.

Bygningen har indtil for nylig tilhørt ejendomsselskabet Aberdeen, men de solgte den til selskabet Rødovrevej 239 ApS med overtagelse per 1. oktober 2014.

Aberdeen oplyser til tv2.dk, at de intet kender til sagen. De overdrog allerede den 25. august overdragede bygningen til de nye ejere, så de kunne påbegynde renoveringen af bygningen frem mod overtagelsen.

Næsten identisk svar møder man hos de nye ejere, Rødovrevej 239 ApS. Herfra lyder det, at bygningen udelukkende er udlejet til ICDS med erhvervsformål for at blive renoveret.

Men efter tirsdagens afsløringer i Rødovre Net Nyt er den aftale altså opløst med øjeblikkelig virkning. I dag klokken 14 kommer ejerne sammen med kommunen ud for at besigtige bygningen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra irske ICDS.

Ved du noget? Kontakt os via formularen herunder eller på 1234@tv2.dk