Samfund

Metro vil undersøge boligforholdene i Rødovre

På baggrund af dagens artikler fra Rødovre Net Nyt om ulovlige boligforhold for metroarbejdere har Metroselskabet og hovedentreprenøren CMT i dag sendt folk til stedet for at besigtige forholdene.

Det forklarer Metroselskabets HR-chef, Peder Mandrup Knudsen i en pressemeddelelse:

- Vi er netop blevet bekendt med sagen, og vi og hovedentreprenøren har øjeblikkeligt sendt folk derud for at besigtige forholdene i Rødovre. Det er afgørende for os, at der er ordnede forhold for metroarbejderne – ikke kun på byggepladserne, men også at de lever under ordentlige boligforhold.”

Ud over besigtigelsen i Rødovre har CMT taget kontakt til den underentreprenør, som har indkvarteret deres medarbejdere i bygningen på den københavnske vestegn. Underentreprenøren skal fremlægge lejeaftalen på bygningen, og det vil blive undersøgt, om udlejer har udlejet bygningen på en ulovlig baggrund.

- Nu skal forholdene i sagen hurtigt afklares, og det er klart, at vi vil undersøge, om underentreprenøren har været vidende om, at der er tale om ulovlig indkvartering. Det vil vi øjeblikkeligt se dokumentation for, siger Peder Mandrup Knudsen.

I kontrakten på Cityringen fremgår det tydeligt, at virksomheder på metrobyggeriet i København skal overholde dansk lov. Når sagen er blevet ordentligt belyst, vil der blive taget stilling til eventuelle konsekvenser for den pågældende underentreprenør.

Hovedentreprenøren på metrobyggeriet, Copenhagen Metro Team, har i alt engageret cirka 250 underentreprenører og leverandører.