Samfund

Dyrenes Beskyttelse: Flere dyr bliver groft mishandlet

Hunde der er blevet sparket til blods, udsultede kaniner og røgforgiftede katte. De hører til blandt de dyr, som er flyttet ind på Dyrenes Beskyttelses dyreinternat i Roskilde i løbet af sommeren.

Her har man oplevet, at flere og flere dyr er groft mishandlede, når de kommer ind.

- Over sommeren har vi oplevet nogle meget grove sager. Også en del grovere, end vi plejer at se, siger Rikke Christensen-Lee, som er internatleder i Roskilde.

Blandt de sager som Rikke Christensen-Lee refererer til er blandt andet en flok katte, der var blevet låst inde i en lejlighed, der med overlæg blev sat ild til - af ejeren, en udsultet kanin og et kuld katte, der var så udmagrede, at de nærmest var omvandrende skeletter.

- For nylig blev vi også kontaktet af personalet på et værested for narkomaner i Næstved. Her havde en af brugerne haft en lille chihuahua med, som var blevet sparket og mishandlet så groft, at den havde store skader i hovedet - blandt andet blodsamlinger bag øjet og en flænge under øjet. Samtidig havde den fået beskadiget hjernenerven, så tungen hænger ud. Vi ved ikke præcis, hvad der er sket med den, men med de skader den har, kunne den lige så godt være blevet brugt som fodbold, siger Rikke Christensen-Lee, og tilføjer, at trods sine skader, ser hunden ud til at komme sig.

Enkeltsager fylder mere

Rikke Christensen-Lee har været på internatet i Roskilde, som modtager cirka 2000 dyr om året, i tre år, og det hun har oplevet i sommer har chokeret hende.

- Andelen af de dyr, som vi får ind, der er blevet mishandlede, er helt klart steget. Enkeltsagerne, hvor folk gør skade på dyrene i stedet for bare at skille sig af med dem, er begyndt at fylde mere og mere.

Præcis hvorfor, har internatlederen svært ved at forklare. Hun har dog et par bud:

- Hvis man ser på det fra den positive side, så er det forhåbentlig fordi folk er blevet bedre til at råbe vagt i gevær, når de ser noget. Men hvis man ser på det fra den negative side, så kan det være fordi folk har fået en slags forbrugerkultur, når det gælder dyr, siger hun og tilføjer: 

Lad være med at få et dyr, hvis du ikke virkelig har lyst til det. Og hvis opgaven med at have et dyr er ved at vokse dig over hovedet, så aflever det og bed om hjælp, inden det er for sent.