Copenhagen Pride: Politiet forventer rolig fest

Den store og mangfoldige fest, som Copenhagen Pride er, har lørdag sit klimaks.

Lørdag finder paraden nemlig sted. En parade med bøsser, lesbiske, transkønnede og andre grupper, der ønsker at repræsentere mangfoldigheden i Danmark på den bedst mulige måde. Her vil op mod 20.000 mennesker deltage i festlighederne, der blandt andet udmønter sig i en parade gennem Københavns gader.

Vagtchef hos Københavns Politi, Mads Firlings, forventer en stille og rolig dag uden uroligheder eller chikane af deltagerne:

- Vi har ikke oplevet noget som helst, der kunne tyde på uroligheder omkring paraden eller Copenhagen Pride. Vi benytter os altid af historikken, når vi har med store arrangementer at gøre. Men vi forventer ingen uroligheder, fastslår Mads Firlings.  

Politiet vil til gengæld være ganske synlige under paraden, der går fra Rådhuset på Frederiksberg til Pride Square ved Rådhuspladsen i hjertet af København.

- Vi forsøger selvfølgelig at bidrage til en god og festlig stemning. Det er der altid til denne slags arrangementer, og det skal der også være. Det er jo en stor fest, siger vagtchefen til tv2.dk.

Hvis du vil ud på gaden og tage del i Copenhagen Pride, kan ruten findes her.    

Priden i punkter

- Copenhagen Pride er blevet afholdt hvert år siden 1996.

- Arrangørerne bag Copenhagen Pride forventer op mod 150.000 deltagere i 2014. Dette er ny rekord.

- Cirka 30 procent af deltagerne kommer fra udlandet

- Mangfoldighedsfesten har sit centrum på Pride Square på Rådhuspladsen i det indre København. 

- Copenhagen Pride er mere end bare paradeoptoget. Arrangementet strækker sig i 2014 over fem dage med start onsdag den 27. august og afslutning den 31. august.