Samfund

Copenhagen Pride: Derfor er regnbuefest stadig nødvendig

Onsdag åbner årets Copenhagen Pride Week på Rådhuspladsen i København, og fra morgenstunden blev pladsen forhandlet til en stor festplads med boder og de karakteristiske regnbuefarver.

Festivalen, der har været afholdt siden 1996, fejrer mangfoldigheden og synliggør LGBT-miljøet (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle) i Danmark.

Problemerne med homoseksuelles rettigheder i Danmark er ikke længere så stort som tidligere. Men alt er stadig langt fra perfekt. Både herhjemme og i lande verden over, hvor homo- og transseksuelle stadig er uden rettigheder og bliver angrebet.

Derfor er festivalen stadig nødvendig for at gøre opmærksom på de rettigheder, man kæmper for ude om i verden, fortæller Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride

- Der er en subtil diskrimination i vores samfund, der ikke handler om lovgivning men om norm-ændringer, hvor vi oplever hate crimes, hvor vi oplever mobning, eller hvor vi oplever den danske værkstedshumor, hvor vi synes, at vi kan sige alt og bagefter sige, at det bare var for sjov.

- Så på en eller anden måde skal vi have skabt en norm-ændring i samfundet, der handler om at tale mere respektfuld og mere inkluderende om hinanden.

- For rumlighed handler om, at jeg flytter mig, så der er plads til andre. Ikke at andre ændre sig, så de agerer, så jeg synes, de passer ind, siger Lars Henriksen.

Copenhagen Pride 2014 løber fra onsdag til søndag og kulminerer lørdag med det store paradeoptog fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i København. Her ventes omkring 20.000 at deltage.

Copenhage Pride Parade

  • Paraden afholdes årligt som en del af Copenhagen Pride Week
  • I 2014 er det lørdag den 30. august.
  • Rutens er 3,9km lang og går fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i København.
  • Der er indlagt pauser undervejs for at holde samling på optoget, og arrangørerne forventer at den samlede varighed vil være omkring to timer.
  • Turen går fra Frederiksberg Rådhusplads via: - Allé gade - Pile Allé - Vesterbrogade - Hammerichsgade - Jamers Plads - Vestervoldgade - Københavns Rådhusplads

Kilde: www.copenhagenpride.dk