Samfund

11-årig får forbud mod at vaske biler

En 11-årig dreng bliver i disse dage hyldet på Facebook for at have åbnet sit eget lille firma i Aarhus. Han tilbyder nemlig to timers bilvask hjemme i sine forældres indkørsel for kun 85 kroner.

Men erhvervslivet har det ikke så let i Danmark, har det vist sig.

På få uger har 84.000 mennesker været forbi Bertram Iversens hjemmeside, Bertrams Bilvask, så noget tyder på, at bilerne i Aarhus godt kan bruge en ordentlig vask.

Men med skole, træning og lektielæsning har Bertram Iversen indtil videre kun nået at vaske i alt syv - otte biler.

Ikke tilladt at drive virksomhed fra indkørsel

Og det kunne have været en rigtig solstrålehistorie, om den 11-årige Bertram, der supplerede sine lommepenge med pengene, han fik for at vaske biler. Men solstrålerne blev stoppet, da hans forældre fik et brev fra boligforeningen om, at de var blevet opmærksomme på, at der blev drevet erhverv fra ejendommen - og at det ikke er tilladt.

- At kalde det her for en virksomhed, det er groft, groft overdrevet. Det handler om, at han får en skilling for at vaske en bil, siger Bertrams far, Henrik Iversen.

Men sådan ser man ikke på det hos Arbejdernes Andels Boligforening.

- Jo, der er en bagatelgrænse, og der er masser af typer af erhverv, som vi ikke har nogen problemer med, at folk driver. Men i det her tilfælde er det noget med, at der er nogle miljøkrav, som vi skal tage hensyn til, siger  Anders Rønnebro, direktør for Arbejdernes Andels Boligforening og tilføjer:

- Det kan godt være, at der kun er tale om tre - fire biler om ugen lige nu, men der er jo ingen der ved, hvordan det griber om sig. Og derfor bliver vi nødt til allerede nu at sige, at sådan er reglerne.

Hvem har klaget?

Og ifølge Bertrams far, så er forbuddet dumpet ind af døren, fordi nogen i området har klaget over Bertrams fritidsjob.

- Jeg synes, at det er rigtig nedern. Også fordi man ikke ved, hvem det er, der har klaget, siger Bertram, der nu har fået en ny ide.

Frem for at bilerne skal komme til ham, vil han fra nu af selv komme til bilerne.

- Det må man gerne, slutter han.

Er du selv blevet bremset i et initiativ, hører vi gerne fra sig på 1234@tv2.dk