Demonstration mod jødehad pü Nørrebro forløb roligt

SE DEMONSTRATIONENS FORLØB VIA LIVEBL NEDERST I ARTIKLEN ’Vi håber ikke, det bliver nødvendigt, men politiet har lovet at passe på os’. Sådan lød de

SE DEMONSTRATIONENS FORLØB VIA LIVEBL NEDERST I ARTIKLEN

’Vi håber ikke, det bliver nødvendigt, men politiet har lovet at passe på os’.

Sådan lød det forud for en demonstration lørdag, hvor danske jøder gik gennem Nørrebro iført jødiske symboler såsom kalot og jødestjerner for at vise, at ’ jøderne haVDE lov til at være her, og at de ikke behøver at skjule deres identitet’.

Demonstrationen forløb da ogsü uden nogen former for ballade. Et par gange blev der rübt 'Free Palaestina', viftet med PalÌstina-flag, ligesom nogle ytrede, at jøderne havde taget deres land.

IdĂŠen med demonstrationen var simpel:
- En lille gruppe danskere har levet i fred i vores land i 400 ĂĽr. Nu udsĂŚttes de i stigende omfang for chikane og overfald pĂĽ grund af deres religion. Det stigende jødehad og episoder med chikane og overfald skal stoppe. Vi vil vise, at jøderne har lov til at vĂŚre her, og at de ikke behøver at skjule deres identitet. Alle skal acceptere og vĂŚnne sig til, at kalotter og davidsstjerner har lige sĂĽ meget lov til at vĂŚre i gadebilledet som andre former for religiøs eller etnisk pĂĽklĂŚdning’, skrev Rasmus Jarlov pĂĽ begivenheden, der var oprettet pĂĽ Facebook.

Rasmus Jarlov var foruden at vÌre arrangør leder for Det Konservative Folkeparti i Københavns BorgerprÌsentation.

Pü forhünd forlød det, at demonstrationen ikke var et partsindlÌg i forhold til Gaza-aktionen.

Københavns Politi var til stede ved demonstrationen. De havde 'lagt op til en dialog, hvor mange gode krĂŚfter spillede med. SSP medarbejdere, gadeplansmedarbejdere og vores egne kriminalprĂŚventive folk, fortalte Henrik Blandebjerg, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi til tv2.dk. 

Se i detaljer, hvordan demoen forløb herunder.

Politiet regner med, at der kommer 200-500 til demonstrationen, men hvor mange af disse, der vil bÌre jødesymboler vides ikke.

- Vi har prøvet at afdramatisere det og hvis der skulle komme noget i løbet af dagen, sü vil vi snakke os ud af det. Vi møder folk med et übent og venligt sind, siger Henrik Blandebjerg.

Demonstrationen starter klokken 11 ved Nørrebro Station og slutter klokken 12.30 pü Dronning Louises Bro.

MØDESTED: Lyngsies Plads ved Nørrebro Station
TID: 11.00 – 12.30

Følgende politikere har bla. meldt deres deltagelse ifølge Facebook-gruppen
- Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R)
- Folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen (SF)
- Folketingsmedlem Liv Holm Andersen (R)
- Yildiz Akdogan (S), politisk ordfører for S i København
- Henrik Svendsen, (DF), medlem af BorgerreprĂŚsentationen
- Jakob NĂŚsager (K), medlem af BorgerreprĂŚsentationen
- Fathi El-Abed (SF og PalĂŚstinensisk Venskabsforening)