Prins Joachim jubler: Vadehavet på prestigefuld liste

Mandag blev den danske del af Vadehavet en officiel del af verdens naturarv. Den tysk/hollandske del af området kom allerede i 2009 på UNESCO's liste

Mandag blev den danske del af Vadehavet en officiel del af verdens naturarv.

Den tysk/hollandske del af området kom allerede i 2009 på UNESCO's liste over bevaringsværdig naturarv, men nu er den danske del således også under international beskyttelse.

Det tidevandsdominerede farvand gør dermed Grand Canyon i USA, Den kinesiske mur og flere end 1000 andre steder selskab. Og det glæder Prins Joachim, der var til stede ved den danske fejring i Esbjerg:

- Jeg har nydt Vadehavet og prøvet at lære Vadehavet at kende, siger Prins Joachim til TV 2 Nyhederne og tilføjer, at han har fulgt området tæt:

- Siden dengang man begyndte at snakke om en nationalpark hernede for over 20 år siden, og det, at det kulminerer i år med en oprejsning til verdensarv, det synes jeg i den grad, er på sin plads. Jeg er så glad for det.

Det var Nationalpark Vadehavet, der sammen med de fire Vadehavskommuner og Naturstyrelsen stod for fejringen, der fandt sted under The Tall Ships Races-arrangementet i Esbjerg.

Se video fra fejringen interviewet med Prins Joachim øverst i artiklen.

  • UNESCO har udpeget den danske del af Vadehavet som verdensarv.
  • Det fejrede Nationalpark Vadehavet mandag sammen med de fire Vadehavskommuner og Naturstyrelsen.
  • Vadehavet strækker sig over 500 kilometer og tre lande.
  • Den tysk/hollandske del blev allerede udpeget som Verdensarv i 2009. 
  • I juni 2014 var der i alt 1007 steder på UNESCO's liste over bevaringsværdig naturarv.