Samfund

Politiet efter drukne-ulykker i Vesterhavet: Bad kun, hvis der er livredder

Efter en række badeulykker og redningsaktioner er  Midt- og Vestjyllands Politi nu på vej med en advarsel mod at bade i Vesterhavet ved stranden omkring Søndervig vest for Ringkøbing.

- Folk må kun bade, der hvor der livreddere, siger vagtchef Anders Olsen, Midt- og Vestjyllands Politi, til tv2.dk.

En 46-årig tysk mand har mistede livet, og et barn er blevet fløjet til Herning Sygehus med helikopter.

- Barnet er ikke i livsfare, siger vagtchef Anders Olsen, Midt- og Vestjyllands Politi til tv2.dk. Han kan ikke oplyse yderligere detaljer om den sag.  Desuden er to mænd blevet reddet op i en helikopter i området efter at være drevet til havs.

.- Problemet er, at der er mange revlehuller op langs kysten. Kommer man ind i revlehullerne vil der være står risiko for, at man bliver trukket til havs. Politiet anbefaler, at man ikke bader på steder, hvor der ikke er livreddere. Livredderposterne er markeret, hvor der er livreddere fysisk til stede. Der er samtidig markeret, hvor der er sikkert at bade. Foreløbig er politiet ved at undersøge, i hvilket område strømforholdene er livsfarlige, og som dermed skal omfattes af advarslen, siger Anders Olsen i pressemeddelelsen om advarslen..

 Også ved Henne Strand ved Varde cirka 56 kilometer fra Søndervig gav strømforholdene fredag anledning til farlige situationer. Trygfondens livreddere reddede 12 personer op af vandet, hvoraf de 10 skønnes at have været i livsfare.