Samfund

Sandberg vil samle ind til udsatte børn: Institution siger nej tak

Brian Sandberg, den tidligere HA-rocker og nuværende medlem af Bandidos, skal samle ind til udsatte børn og unge, det skriver han på sin Facebook-profil. Institutionen for børnene vil dog ikke modtage penge fra velgørenhed, hvis Brian Sandberg medvirker, lyder det.

Se Brian Sandbergs opslag i bunden af artiklen.

Hvert år afholdes der Bikemeet i Frederiksværk, hvor der samles ind til velgørenhed. Denne gang faldt valget på opholdsstedet Nordlyset.

Souchef Malene Rosenkilde blev kontaktet af arrangørerne onsdag aften, der fortalte, at Brian Sandberg skulle komme og tale ved arrangementet – hun anede dog ikke, hvem han var, før tv2.dk kontaktede hende, forklarer hun.

- Hvem er det lige du siger, han er? var den første reaktion, fra souchefen.

- Jeg hørte ikke rigtig efter, da han sagde det, og jeg anede ikke, hvem han var, før du ringede i morges.

Så du vidste virkelig ikke, hvem Brian Sandberg var?

- Nej for helvede! Så havde vi da aldrig sagt ja, siger Malene Rosenkilde.

På Brian Sandbergs Facebook kan man læse, at han kommer klokken 13 på lørdag og medvirker, hvor man også kan få en tur på rockerens Harley.

Sandberg blev blandt andet kendt skyldig i byretten for at have beordret to drabsforsøg, men blev frifundet i landsretten. Han er også tidligere dømt for kølleoverfald og besiddelse af kokain.

Hvert år vælger arrangørerne af Bikemeet Frederiksværk en velgørenhed, som man ønsker at donere overskuddet til. Malene Rosenkilde blev rørt, da man sidste år samlede ind til en kræftsyg pige. Derfor foreslog hun selv Nordlyset som et emne til årets Bikemeet.

- Jeg skrev, at jeg var pædagog på en institution, hvor der var nogle super søde børn, der gerne ville have en fællestur, og de ringede og sagde, at vi var blevet udvalgt.

Hun vil nu kontakte arrangørerne.

- Den slags vil vi ikke være med, så nu ringer vi og siger tak, fordi de var søde, men vi vil ikke være med, hvis han (Brian Sandberg red.) kommer. Jeg var så rørt sidste år, men den slags skal Nordlyset og børnene ikke rodes ind i, siger Malene Rosenkilde.

Den beslutning forstår Brian Sandberg ikke, skriver han på Facebook.