Første homoseksuelle par i Danmark adopterer fra udlandet

Som det første homoseksuelle par i Danmark er det lykkedes Rasmus Holm og Thomas Møller Lassen at adoptere et barn fra udlandet. For nylig vendte de hjem fra Sydafrika med deres knap 9 måneder gamle datter, Le. Det skriver Politiken mandag.

 Det har ifølge dansk lov været muligt for bøsser og lesbiske at adoptere pĂĄ lige fod med heteroseksuelle siden 2010. Størstedelen af de børn, der adopteres af danske forældre, er udenlandske børn, men pĂĄ grund af afgiverlandenes skepsis over for homoseksuelle har de reelt været afskĂĄret fra den mulighed.

 I Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede (LGBT) er forperson Søren Laursen glad og »i dĂ©n grad positivt overrasket« over nyheden. Hidtil har foreningen betragtet adoption som »ørkesløst« for bøsser og lesbiske.

-Tidligere har vi støttet os til meldingen om, at det er sĂĄ godt som umuligt for homoseksuelle at adoptere. Men det her viser, at vi har været forkert pĂĄ den, og der er bestemt grund til at male med en lidt mere kulørt pensel, siger Søren Laursen til Politiken.