Dansk vin tror på rekordår

Danske vinproducenter har i disse dage hede drømme på grund af vejret.

- Hvis vejret holder, så kan vi få en fantastisk vinhøst igen, siger Niels Febber Andersen fra Dragør, der er én af de 1500 hobby-vinbønder i Danmark.

 - Vi håber da på en gentagelse af rekordåret 2009, hvor vi i Danmark faktisk producerede 62.500 liter rødvin og 20.000 liter hvidvin, HVIS vejret altså holder”, forklarer kasserer i foreningen af danske vinproducenter, Harry Skydsgaard til TV2.

Indtil videre har det milde forår og den varme og solrige sommer modnet druerne hurtigere en vanligt, og hvis ikke der dukker 2 måneder op, med regn og rusk i sensommeren, så kan der måske høstes tidligere end vanligt.

- Det får stor betydning, hvis vi kan høste bare 14 dage tidligere end vanligt, for så er vi også 14 dage længere væk fra frosten, når høsten sætter ind først på efteråret”, forklarer formanden for foreningen af Danske vinproducenter, Jean Becker, over en telefon fra Bordeaux.

Antallet af professionelle vinproducenter slår i år rekord med 110 aktive producenter, og det samme gør antallet af amatørvinproducenter. I år runder foreningen af Danske Vinavlere medlem nr. 1500